زیتون– محمود دولتآبادی معتقدست که «افتخار جعل کلنل متعلق به دوران دولت تدبیر و امید است». او همچنین در این رابطه می گوید که «یک مثلث کثیف، مسئول نشر نسخه جعلی کلنل هستند».
دولت آبادی، در مورد روند طراحی و نگارش کلنل توضیح داد:« من ۲۰ فروردین ۶۲ نقطه پایان «کلیدر» را گذاشتم، پیش از آن «روزگار سپریشده مردم سالخورده» را برای نوشتن در ذهنم آماده میکردم که بعد از کلیدر کار آن را شروع کنم، البته آن زمان روزگار … اسامی دیگری داشت. وقتی نوشتن کلنل را شروع کردم، در مسیر نوشتن به تدریج یادم آمد که یک شب بخشهایی از این کتاب را در خواب دیدهام. خواب به سال ۱۳۵۹ برمیگشت. جالب است که تا در نوشتن پیش نرفته بودم، خاطرم نبود چنین خوابی دیدهام. هرگز نمیتوانستم سراغ «روزگار سپریشده مردم سالخورده» بروم و تمامش کنم مگر با نوشتن این کار؛ کلنل. و دو سال طول کشید تا نوشتنش به اتمام رسید، تا پایان این سال اجازه انتشار کلیدر جامع هم با تلاش دکتر محمد خاتمی که وزیر ارشاد بود، علیرغم تمام مخالفتها، صادر شد.»
نویسنده کلیدر در گفتگو با هفته نامه روبه رو از دولت یازدهم و شخص روحانی توضیح خواست« روحانی باید به این مسئله رسیدگی کند که اینها چه کسانی هستند؟ چرا چوب لای چرخ میگذارند؟ به چه حقی پای سپاه پاسداران را وسط کشیدند؟ آن هم در شرایطی که من تنها نویسندهای هستم که همیشه و با صراحت از نیروهای نظامی کشورم دفاع کردهام. حالیا چه شد که سپاه را مجبور به عکسالعمل علیه من کردند؟»
دولت آبادی در ادامه این گفتگو به وعده های وزارت ارشاد برای صدور مجوز کلنل پرداخت و گفت:« معاون وزیر ارشاد از من دعوت کرد که به دیدنش بروم. ما دو ساعت صحبت کردیم. ایشان گفت من در هواپیما این کتاب را خواندهام. گفتم حالا که خواندید، به نظرتان کجاها را باید تغییر دهم؟ ایشان گفت من نمیتوانم چیزی بگویم و شما خودت برو یک بار دیگر کتاب را نگاه کن. من آن پینوشت یا همان شرحی که بر کتاب نوشته بودم را به ایشان نشان دادم و گفتم من برای راحتی کار شما، این توضیح را هم نوشتهام. ایشان گفت شما یک بار دیگر کتاب را بازبینی کن تا ما برای شب عید به کتاب مجوز نشر دهیم.
اسفندماه بود … گفتم من هم به شما قول میدهم بعد از آن ۱۵ روز عید که مطبوعات تعطیل هستند، یک ماه به سفر بروم و با هیچ رسانهای صحبت نکنم. جلسه تمام شد و به خانه برگشتم اما انگار آنجا شنود بود! فردا صبح یکی از آقایانی که در مطبوعات کار میکرد، به من زنگ زد و ماجرا را پیجو شد. گفتم این کتاب هنوز اجازه نگرفته و شما نباید هیچ خبری را منتشر کنید، اما به رغم آنچه من تأکید کرده بودم، در روزنامه فردا آن عکس تمامقد و آن تیتر «کلنل از سد سانسور گذشت» را منتشر کردند و درست روز بعد، کتاب جعلی کلنل را به بازار دادند.»
دولت آبادی در ادامه گفت:« گفتم اجازه نشر کتاب را که ندادید، چرا جلوی جعلیاش را نمیگیرید؟ گفتند ما که نیروی اجرایی و انتظامی نداریم. در حالی که وزارت ارشاد همهچیز دارد. حراست دارد … چند جوان رپ میخوانند، ظرف ۴ ساعت پیدایشان میکنید. آنوقت در این مورد، کاری از دستتان برنمیآید؟ چه بگویم جز اینکه فکر کنم دزد و داروغه یکی است. خود قانونگزاران ما به قانون پشت پا زدهاند. وقتی متولی احترام امامزاده را نگه نمیدارد، چه توقعی از دیگران است … آقایان هر سال میآیند و از قانون میگویند، اما ضدقانون عمل میکنند و بعد از دورهای میروند. باید پرسید پس شما مسئول انجام چه قانونی هستید آقا؟»
محمود دولت آبادی در پایان خطاب به حسن روحانی گفت:« آقای روحانی، اشتباه مرا ببخشید که به شما امید بسته بودم. چون در دوره آقای احمدینژاد، اگر اجازه نشر کتابم را ندادند، اجازه هم ندادند کسی کتاب مرا جعل کند. شاید این تدبیر به خاطرشان نرسیده بود! افتخار جعلشدنش متعلق به دوران تدبیر و امید آقای روحانی است و البته افتخار هیچ کاری نکردن. وزارتخانه ایشان هم!»
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…