Categories: خبرها

فهمیه اروانی ۱۰ روز قبل از انتشار خبر دستگیری، آزاد شده بود

زیتون- فهیمه اروانی، ۱۰ روز قبل از اعلام خبر بازداشتش توسط ناجا، آزاد شده بود؛ این خبر را یک منبع آگاه در نیروی انتظامی امروز در اختیار عصر ایران گذاشت.
اخبار پیرامون بازداشت و پس از آن آزادی فهیمه اروانی، موضوع همکاری پلیس اینترپل با جمهوری اسلامی را دوباره مطرح کرد.
اروانی به در خواست جمهوری اسلامی و ذیل اعلان قرمز پلیس اینترپل به عنوان تروریست بازداشت شده بود، اما نه تنها به ایران تحویل داده نشد، که حتی بدون محاکمه آزاد نیز شد.
پیش از انتشار خبر آزادی این متهم، با توجه به اینکه ایران و آلبانی قراردادهای حقوقی متقابل مبنی بر استرداد متهمان را امضا نکرده بودند، شایعه احتمال محاکمه او در آلبانی مطرح بود؛ هر چند که مهمتر از قرار داد استرداد متهمان، موضوع نقض حقوق بشر در ایران است. با توجه به اینکه جمهوری اسلامی متهم است که زندانیان را مورد شکنجه قرار می دهد و در مواردی محکوم به اعدام نیز می کند، دیگر کشور های دنیا به سادگی می توانند از تحویل متهمان ایرانی به این کشور سرباز بزنند. حتی در مواردی نیز اگر کشوری بخواهد متهمی را به ایران تحویل دهد، وکلای او می توانند از طریق دعوی های طولانی و پیچیده حقوقی با دست گذاشتن بر موارد نقض حقوق بشر توسط ایران از تحویل متهم به ایران جلوگیری کنند.
با توجه به تمام این مسائل، انتشار خبر بازداشت این متهم، آن هم ده روز پس از آزادی او، تنها بازی روانی ناجا بوده است که معلوم نیست با کدام هدف صورت گرفته.
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، سردار سعید منتظرالمهدی، سخنگوی ناجا اعلام کرد که یکی از عوامل اصلی انفجار حزب جمهوری در ۷ تیر توسط پلیس بین الملل در آلبانی دستگیر شده است. این خبر ناقص، به گمانه زنی های رسانه ها دامن زد، کلاهی متهم اصلی آن انفجار و حتی کشمیری متهم انفجار نخست وزیری نام هایی بودند که به سرعت مطرح شدند. در حالی که هر لحظه بر دامنه گمانه زنی ها افزوده می شد، و حتی شایعه اعدام فرد بازداشت شده، پیش از انتشار خبر  بازداشتش منتشر شده بود؛ منتظرالمهدی در یک گفتگوی دیگر خبر داد که فرد بازداشت شده زن بود. خبر دوم نام کلاهی و کشمیری را از میان برداشت و به جای آن نام زهره عطریان فر را مطرح کرد. اما در نهایت بعد از چند روز، مشخص شد که نام این تروریست، فهمیه اروانی بوده است.
اروانی از اعضای سازمان مجاهدین است که به تازگی به کمپ لیبرتی به آلبانی فرستاده شده. او که با در خواست ایران تحت تعقیب پلیس بین الملل بود، در این کشور توسط اینترپل بازداشت شد؛ اما به ایران تحویل داده نشد.
اینجا بود که انتقاداتی از ناجا مطرح شد که خبر دستگیری اروانی را عجولانه اعلام کرده و باعث سیاسی شدن موضوع و آزادی وی شده است.
امروز یک مقام آگاه در نیروی انتظامی به عصر ایران گفت که این تروریست، نه بعد از اظهارات سخنگوی ناجا که ۱۰ روز قبل از آن، در آلبانی آزاد شده بود ولی به دلایلی، خبر آن توسط ناجا با این تأخیر زمانی اعلام شد.

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳