برای چندمین روز متوالی تجمع و راهپیمایی کشاورزان و معترضان بر بستر خشک رودخانه زایندهرود همچنان ادامه دارد.
اعتراضات به عدم تأمین حقآبه و خشک شدن زایندهرود تمام هفته گذشته جریان داشت. تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که شب گذشته نیز کشاورزان تا شامگاه در کنار پل خواجو تجمع کرده بودند.
کشاورزان در این تجمع شعارهای «این همه بیعدالتی، هرگز ندیده ملتی» و «جهانگیری خطا کرد، نصف جهان فنا کرد» سرداده بودند.
پیشتر این کشاورزان در مقابل شرکت آب منطقهای اصفهان نیز تجمع کردند و شعار «مسئول بی لیاقت دیگر بکش خجالت» را سر داده بودند.
علاوه بر کشاورزان معترض٬ در ششمین روز از این اعتراضات، گروهی از مردم نیز به تجمع کشاورزان پیوستند.
مردم در این اعتراضات شعارهایی از جمله «زایندهرود جاری، حق مسلم ماست» سر دادند.
در روزهای آغازین اعترضات کشاورزان حسین وحیدا، عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان، گفته است کشاورزان تا زمانی که پاسخی دریافت نکنند به تحصن خود ادامه خواهند داد.
در خردادماه امسال شورای تامین استان مصوب کرده بود که ۲۵۰ میلیون مترمکعب سهم آب برای کشت محصولات کشاورزان اختصاص داده شود. درحالیکه ۷۰ میلیون مترمکعب آن تامین شد.
ساعتی پیش زمینلرزهای شدید به قدرت ۶.۴ ریشتر لافت در استان هرمزگان را لرزاند. این زمینلرزه که در عمق ۱۸ کیلومتری زمین رخ داد، بسیار طولانی بوده و سبب وحشت مردم و تخریب شماری از خانههای قدیمی شده است.
مرکز این زمینلرزه، جزیره قشم اعلام شده است.
تصاویر منتشر شده در رسانههای اجتماعی نشان میدهد کوه گنو در استان هرمزگان بر اثر این زلزله دچار ریزش شده است.
مهدی ولیپور رییس سازمان امداد و نجات کشور به ایسنا گفت که مرگ یک نفر در بندرعباس بر اثر زلزله تایید شده است.
بر اساس گزارشها این زمینلرزه موجب وحشت مردم بندرعباس شد و مردم به خیابانها آمدند.
مهرداد حسنزاده مدیرکل مدیریت بحران استان هرمزگان در این باره با بیان اینکه زمین لرزه استان هرمزگان در بسیاری از نقاط استان کرمان، حتی نقاط شمالی این استان هم احساس شد، اظهار داشت: در پی وقوع این زمین لرزه به نهادهای ذیربط آمادهباش داده شده و تیمهای ارزیاب به منطقه اعزام شدند.
این آخرین زلزله هرمزگان نبود٬ طی یک ساعت گذشته این استان برای هفت بار لرزید.
شدت این زمین لرزه به اندازهای بود که در دبی نیز حس شده است.
احمد مرادی٬ نماینده مردم بندرعباس، در مجلس تایید کرد که در برخی مناطق این استان ارتباط تلفنی قطع شده است.
همچنین مسعود صادقی، مدیرکل راهبری شرکت توانیر به دنبال وقوع زلزله در بندرعباس٬ تایید کرده است که در قسمت های شمالی بندرعباس قطعی برق گزارش شده است تا از وقوع حوادث احتمالی جلوگیری شود.
سازمان حقوق بشری ههنگاو خبر داد که نیروهای امنیتی در سه روز گذشته ۱۴ نفر را در روستاهای سه شهرستان بانه، سقز و مریوان در استان کردستان بازداشت کردهاند.
هه نگاو نام بازداشتشدگان در روستاهای بانه، شش نفر از بازداشت شدگان در مریوان و دو نفر از بازداشت شدگان در سقز را منتشر کرده است.
بر اساس این گزارش، صلاح پزشکی، رفیق پزشکی، مناف (وفا) پزشکی، بهزاد پزشکی، کریم پزشکی، ابوبکر پزشکی، لقمان پزشکی، احمد پزشکی، فرهاد پزشکی، فرزاد پزشکی، ارسلان پزشکی، کامران پزشکی، جمال مروتی و عثمان محمدپور در روستاهای «چومان»، «کوپیچ»، «نمشیر» و «نجنه» در بانه بازداشت شدهاند.
شبکه حقوق بشرکردستان نیز خبر داد که حداقل ۱۴ نفر در در این استان بازداشت شدند.
در گزارش این سازمان حقوق بشری آمده است که نیروهای امنیتی همچنین همچنین عبدالرحمن اشتک محمد احمدی، فرید درخشانی، کیوان مینویی، ادریس بهرامیان و عبدالرحمن افشار را در روستای «نی» در مریوان بازداشت کردهاند.
عبدالله مهجور، زندانی سابق سیاسی و پسرعمویش محمد نیز در روستای «ملقرنی» در سقز بازداشت شده اند.شبکه حقوق بشر کردستان نیز از بازداشت ایوب مینایی در سقز خبر داده است.
این سازمان نوشت که نیروهای امنیتی در بانه از آمبولانس هلال احمر برای بازداشت و انتقال شهروندان به بازداشتگاههای امنیتی استفاده کردهاند.
نمایندگان مجلس امروز به فوریت لایحهای که منجر به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی میگردید، رای ندادند و این لایحه به طور عادی در مجلس ایران بررسی خواهد شد.
نمایندگان پس از شنیدن سخنان رییس سازمان برنامه و بودجه که از جانب دولت خواستار بررسی این لایحه به صورت فوریتی بود، با درخواست دولت موافقت نکردند.
احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به خبرگزاری مهر گفته: «با توجه به تصمیم دولت برای استرداد لایحه دو فوریتی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، این لایحه از چرخه بازگذاری در سامانه قوانین خارج شد.»
اما حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رئیسان مجلس، در پاسخ به این سوال مهر که آیا دولت لایحه دوفوریتی تامین کالاهای اساسی را پس گرفته یا نه، گفته: «خیر، مقرر شد برای بررسی فوریت این لایحه هماهنگیهایی بین دولت و مجلس صورت گیرد و دولت درباره بررسی این لایحه این هفته یا هفته آینده تصمیم میگیرد.»
هرچند محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسجمهور، دراینباره که دولت این لایحه را پس گرفته یا نه، گفته: «بیاطلاعم.»
خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…