اردوغان در سیمای هیتلر

توضیح: این متن نخستین بار در «ایندیپندت» منتشر شده و توسط «علی کلائی» برای «زیتون» ترجمه شده است.

***

تصویر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه که شبیه به صورت هیتلر در آمده بود، بر دیوارهای سفارت این کشور در برلین نقش بست.
هنرمندان آلمانی پروژه ای را سامان داده اند که در آن تصویر بسیار بزرگی از آقای اردوغان که بازوبند نازی بر بازو دارد و سبیل هیلتری بر صورت، نمایش داده می شود. این عمل در اعتراض به زندانی کردن دو روزنامه نگار در ترکیه انجام شده است.
در کنار تصویری که بر سفارت ترکیه در برلین نقش بسته این جمله نیز دیده می شود که “او بازگشته است.”
گروهی که چنین تصویری را ساخته اند، مجموعه ای از فعالان هنری آلمانی هستند که عنوان “یاوران پیکسل” را برای خود برگزیده اند. این گروه تصاویری از این دست را بر روی صفحه فیس بوک خود در شبکه های اجتماعی بارگذاری کرده اند.
اولیور بینکوفسکی یکی از اعضای این گروه به ایندیپندنت می گوید که “ما آلمانها می دانیم که در اولین مراحل شکل گیری یک دیکتاتوری چه روی می دهد. شباهت های دوران اولیه رژیم نازی ها در آلمان و حکومت اردوغان در ترکیه هراس انگیز است.”
“اردوغان آزادی مطبوعات را به چالش کشیده و زیر پا گذاشته است و بسیاری از روزنامه نگاران و فعالین سیاسی را زندانی کرده است. او همچنین با تروریست ها مبادلات نفتی دارد.”
“ما از این می ترسم که تاریخ خود را تکرار کند. این روند باید پیش از آنکه بسیار دیر شود متوقف گردد.”
این پیام در زمانی حساس در روابط میان ترکیه و آلمان و در شرایطی که صدراعظم این کشور، آنگلا مرکل در تلاش است تا به توافقی با آقای اردوغان در ارتباط با موضوع پناهندگان در ترکیه دست یابد، بیان می شود. این توافق قرار است بر سر پذیرش پناهندگان در یونان توسط ترکیه در برابر پذیرش تعدادی برابر از پناهندگان در کمپ های پناهندگی درترکیه انجام شده و این مسئله به پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا سرعت بخشد.
این مسئله همچنین انتشار نظرات یان بومرمان، کمدین آلمانی که به آقای اردوغان با اشاراتی تند و جنسی اشاره کرده بود را در بر می گیرد که صدراعظم پیشتر گفته بود (طنز این کمدین) غیرقانونی بوده و ممکن است توسط دولت ترکیه مجازات شود.
این آخرین انتقادها از آقای اردوغان در آلمان تنها یک هفته پس از بازداشت دو روزنامه نگار اهل ترکیه، جان دوندار و اردم گل روی داد. این دو روزنامه نگار در دو دادگاه غیرعلنی هر کدام به ۵ سال زندان محکوم شدند.
این دو همچنین و در بیرون دادگاه در استانبول مورد حمله تروریستی نیز قرار گرفته اند. مردی با اسلحه قصد شلیک به آقای دوندار را داشت که پیش از انجام عمل توسط همسر وی از این عمل جلوگیری شده و سپس توسط پلیس بازداشت می شود.
آقای دوندار و آقای گل متهم هستند که اطلاعاتی را که در آن اعلام شده که سرویس های اطلاعاتی ترکیه از اسلامگرایان در سوریه و دولتهایی که از تروریسم حمایت می کنند، حمایت تسلیحاتی کرده و برای آنها سلاح تولید و ارسال می کند، منتشر کرده اند.
پس از این اقدام دو سردبیر روزنامه “جمهوریت” ترکیه بازداشت شده و به اتهاماتی چون کودتا، جاسوسی، انتشار اسناد محرمانه دولتی و حمایت از تروریسم محکوم شدند.
آقای دوندار و آقای گل به خبرگزاری “ترکیش سان” گفته اند که “ایشان علیه ما همه چیز را به کار گرفتند. ابتدا ما را تهدید کردند. سپس نامه های تهدید آمیز برای ما فرستادند و هنگامی که در زندان بودیم تمامی اکانت های خصوصی ما و زندگی و دارایی ما را بررسی کردند و تلفن های مارا نیز شنود کرده اند.”
ترکیه اکنون ایشان را به پنج سال زندان محکوم کرده است که البته هنوز توسط دیوان عالی تائید نشده است.
آقای بینکوفسکی همچنین گفت: “ما میخواهیم پروژه ای شبیه به این را بر روی کاخ ریاست جمهوری در استانبول نیز اجرا کنیم، ولی اگر چنین کنیم احتمال زیادی وجود دارد که دیگر نتوانیم به سمت آلمان پرواز کنیم و برگردیم.”

 

لینک مطلب اصلی:

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/turkish-president-erdo-an-projected-with-hitler-suit-and-moustache-onto-embassy-in-berlin-a7033191.html

 

Recent Posts

معاویه: یک عرب ایرانی یا مسیحی؟

مسعود امیرخلیلی

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آقای خامنه‌ای، ۱۳ آبان و شورای‌ نگهبانِ جهان

۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آیا پذیرفتگان دیکتاتوری مقصرند؟!

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

روز جهانی وگن؛ به یاد بی‌صداترین و بی‌دفاع‌ترینِ ستمدیدگان!

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است…

۱۲ آبان ۱۴۰۳

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳