زیتون- مدیرکل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی خبر داد که ۵ استان تهران، البرز، اصفهان، لرستان و کرمانشاه بیشترین مصرف الکل را در ایران دارند.
محمدرضا قدیرزاده، مدیرکل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی که در سومین سمینار علمی «سوء مصرف و اعتیاد به الکل از دیدگاه طب بالینینی و قانونی» سخنرانی می کرد، در ادامه گفت که استانهای بوشهر، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری و مرکزی نیز بر اساس آمارهای سال ۱۳۹۰ کمترین مصرف را در حوزه الکل دارند.
او تاکید کرد که در حال حاضر هیچ آماری در خصوص شیوع و میزان مصرف الکل در کشور وجود ندارد و آمارهای پزشکی قانونی نیز تنها به آمار مسمومیتها و مرگ و میر ناشی از مصرف الکل ارتباط دارد. هرچند که به گفته او ۶ درصد ایرانی ها تجربه مصرف الکل دارند.
او در ادامه سخنرانی اش که توسط ایسنا منتشر شده، افزود:« متاسفانه آنچه در جامعه در خصوص مصرف مشروبات الکلی میبینیم آن چیزی نیست که آمارها به ما میگویند.»
قدیرزاده با اشاره به اینکه شیوع مصرف و اختلال الکل در کشور حدود یک درصد است، اظهار کرد:« ۰.۷ درصد این افراد دچار وابستگی و ۰.۳ درصد آنان دچار سوء مصرف الکل هستند. شاخص مصرف سنگین دورهای در دنیا ۶.۳ درصد است اما بنابر آمارهای غیررسمی این شاخص در کشور ما ۱۹ درصد است یعنی فردی که در کشور ایران مشروبخواری میکند نسبت به افراد دائمالخمر در کشورهای اروپایی سه برابر بیشتر الکل مصرف میکند.»
مدیرکل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی، در ادامه آماری تکان دهنده از میزان مصرف مخدر در ایران را در اختیار رسانه ها قرار داد: بر اساس آمار سال ۱۳۹۴ ستاد مبارزه با موادمخدر در حال حاضر ۵.۲ مصرفکنندگان تریاک، ۲۶ درصد شیشه، ۲۲.۶ الکل، ۱۵.۹ درصد کراک و ۹.۸ درصد هروئین در کشور وجود دارد.
به گفته او مجموع چرخش مالی و خرید و فروش مشروبات الکلی در کشور ۶۵۸ میلیارد تومان است و ۲۳ کارخانه تولید الکل در کشور وجود دارد. این مسئول پزشکی قانونی همچنین در مورد آمار مرگ و میر ناشی از مصرف الکل ارجاعی به پزشکی قانونی توضیح داد:« سال ۸۹، ۱۴۵ مورد، سال ۹۰، ۹۳ مورد، سال ۹۱، ۱۳۶ مورد، سال ۹۲، ۱۳۵ مورد و سال ۹۳، ۸۱ مورد مرگ و میر ناشی از مصرف الکل ارجاعی به پزشکی قانونی در کشور داشتهایم. هر چه غلظت الکل در نوشیدنی افزایش یابد خطر آن نیز بیشتر خواهد شد به همین دلیل به علت پایین و مشخص بودن غلظت الکل در کشورهای خارجی خطر آنها کم است این در حالی است که در ایران غلظت الکل در مشروبات الکلی اصلا مشخص نیست.»
او در پایان با اشاره به غیر استاندارد بودن مشروبات الکلی در ایران گفت:« متاسفانه به علت آنکه افراد مصرفکننده مشروبات الکلی در ایران میزان وابستگیشان به این مواد افزایش مییابد، افراد ارائهکننده این مشروبات در بیش از ۶۰ الی ۷۰ درصد آنها متادون، ترامادول و دیازپام اضافه میکنند به همین دلیل فردی که مشروب مصرف میکند همزمان متادون، ترامادول و دیازپام را نیز دریافت میکند. در حال حاضر مصرف مشروبات الکلی همزمان با داروهای مخدر اعم از ترامادول را در کشور شاهد هستیم که خطرات زیادی را به دنبال داشته و باعث مرگ فرد میشود که آخرین قربانی آن نیز مهرداد اولادی (فوتبالیست معروف) است.»
2 پاسخ
گزارشتان کاملا دارای سوگیری و غیر کارشناسانه و با اهداف سیاسی تنظیم شده است.
ظاهرا سرکنگبین نظام مقدس صفرا فزوده است ، قطع نظر از فساد سیستماتیک حکومت ، فقر و فحشا ومصرف الکل چندین برابر شده است . نظام ولایی از سویی مشروب فروشی را می بندد و از سوی دیگر مجوز تاسیس ۲۳ کارخانه تولید الکل میدهد ، چون در روایات چیزی در مورد الکل وارد نشده و به الکل نیز خمر اطلاق نمیشود و خیال فقهای عظام راحت است . حضرت مکارم که فتوای تحریم دخانیات را میدهد مبنایی برای کوچکترین تذکر در مورد این تعداد کارخانه تولید الکل نمیجوید . مردم به جای ابجو سبک الکل بنوشند هم گوشه ای از فقه جواهری سائیده نمیشود . تریاک را تبدیل به شیشه کرده اند . با وصف اینکه نصی در مورد حرام بودن تریاک وجود ندارد برای رونق کسب و کار برادران قاچاقچی در ترانزیت تریاک ، قطع نظر از اعدامها چند هزار نفر از نیروهای انتظامی را در راه حذف رقبای برادران قربانی کرده اند . ورود به استانه فرهنگ اسلامی ولی امر بر امت ولایتمدار مبارک !
دیدگاهها بستهاند.