موسی غضنفرآبادی٬ رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس٬ در رابطه با حمله موتور سواران ناشناس به گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی گفت: «قانون باید از هرکسی که در جمهوری اسلامی ایران زندگی می کند حمایت کند؛ تفاوتی نمی کند چه کسی است، مسلمان است یا غیر مسلمان، انقلابی است یا ضدانقلاب است.»
موسی غضنفرآبادی، ادامه داد: «اگر قرار است نسبت به افراد قانون اجرا شود، پس باید فقط مُّرِ قانون اجرایی شود. باید حاکمیت و دستگاه های مربوطه نسبت به احقاق حقوق افرادی که مورد آسیب قرار گرفتهاند اقدامات لازم را انجام دهند و اینکه افرادی کارهایی کنند و فکر کنند قانون با آنها برخوردی نخواهد داشت، اشتباه است.»
رییس سابق دادگاه انقلاب تهران در مورد امکان شناسایی این افراد گفت: «ممکن است امکان شناسایی موتور سواران ضارب وجود نداشته باشد، اما دستگاه های امنیتی و انتظامی باید اقدامات لازم را انجام دهند. در جایی ممکن است سرقتی انجام شود و سارق مشخص نباشد، اما مهم این است که هر کسی به وظیفه قانونی خودش نسبت به شناسایی و کشف موضوع جرم و مجرمین عمل کند.»
این نماینده مجلس که سابقه ریاست دادگاه انقلاب را نیز دارد، در گفتوگو با سایت عصر ایران، احتمال ورود مجلس به این پرونده را تأیید نکرده ولی گفته است: «اگر گزارشهایی به ما ارائه شود که نسبت به موضوعی کوتاهی شده، حتماً مسئله را پیگیری میکنیم.»
امروز فرهنگیان شاغل در مدارس نزدیک به ۱۰۰ کشور برای دومین روز از اعتصاب سراسری معلمان ایران، دست به اعتصاب زده و از ادامه فعالیت و تدریسشان خودداری کردند.
دور تازه از اعتصاب آموزگاران معترض به عدم اجرای «طرح رتبهبندی» و «قانون همسانسازی حقوق» از روز شنبه در دهها شهر کشور آغاز شد. این اعتصاب به دعوت شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران صورت میگیرد.
در صورت تصویب و اجرای طرح رتبهبندی، پایه حقوق و مزایای معلمان به دستکم ۸۰ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاهها خواهد رسید. بحران معیشت و زندگی دشوار اکثر فرهنگیان کشور و بیتوجهی مسئولان به مطالبات آنها به این اعتراضات دامن زده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان اعلام کرده است در صورت بیتوجهی به مطالبات معلمان، در روز دوشنبه تجمعات اعتراضی گستردهای هم مقابل مجلس و ادارات آموزش و پرورش برگزار خواهد کرد.
ابراهیم رئیسی در حین تقدیم بودجه به مجلس، گفت: «گره زدن اقتصاد کشور به غرب در دولت قبل همه را رنج می داد.»
دولت ابراهیم رئیسی بودجه صداوسیما را برای سال آینده را تقریبا دو هزار میلیاردتومان افزایش داده؛ یعنی ۵۶ درصد: از سه هزار و ۳۸۴ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به پنج هزار و ۲۸۹ میلیارد تومان افزایش داده میشود.
نابر لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، اپراتورها قیمت پیامک را سه تومان گران میکنند و «مبلغ حاصل از آن را برای حمایت از حقوق معلولان و کودکان کار و خیابان به خزانهداری کشور واریز کنند.»
بر اساس بند «ی» تبصره یک بودجه با عنوان «نفت و روابط آن با دولت/صندوق توسعه ملی»، دولت باید از درآمد شرکت ملی نفت ایران برای برنامه تقویت بنیه دفاعی «تا چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیارد یورو » به نیروهای مسلح اختصاص دهد.
اسماعیل کهرم، فعال محیط زیست در رابطه با میزان «مازوت سوزی» در کشور گفت: «اولاً این رقمی که من از سوزانده شدن مازوت دارم بسیار بیشتر از ۳۲ میلیون لیتر در روز است به طوری که حتی این رقم به میلیارد هم رسیده است.»
پیشتر فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس٬ اعلام کرده بود که «مردم باید آلودگی را تحمل کنند، اگر مازوت نسوزانیم کشور به سمت خاموشی میرود» از سویی دیگر علیرضا زاکانی شهردار تهران مشکل آلودگی پایتخت را خودروها میداند و می گوید برای حل مشکل آلودگی شهر تهران ماشینها نباید به بیرون آورده شوند.
این در حالی است که روز گذشته خبری مبنی بر سوازنده شدن روزانه ۳۲ میلیون لیتر در رسانهها منتشر شده بود.
این فعال محیط زیست در رابطه با میزان آلودگی این مازوتها در گفتوگو با دیدهبان ایران افزود: «مسئلهای دیگری که وجود دارد این است که مازوتی که ما مصرف میکنیم ۷ برابر استانداردهای جهانی آلودهکنندهتر است! آلودگی که این مازوت ایجاد میکند ۱۰۰ درصد باعث ایجاد سرطان در افراد میشود. ایران این مقدار مازوت را به اندازه چندین میلیارد لیتر را به امارات میفروخت اما زمانی که مازوت ما تا به اندازه باعث ایجاد آلودگی شد، حتی امارات هم راضی به خرید مازوت از ایران نشد.»
او ادامه داد: «در حال حاضر انبارهای ما پر از مازوت شده است و نمیدانیم با این حجم از مازوت چهکار کنیم. اگر این حجم از مازوت را به خاک تزریق کنیم، خاک و همه موجودات زندهای که درون آن زندگی میکنند را از بین میبرد. از طرفی اگر در آب بریزیم، اتفاقی که برای خاک افتاد برای آب هم خواهد افتاد و اگر هم بسوزانیم همین فاجعه آلودگی هوا رخ میدهد! بنابراین جمهوری اسلامی هیچ چارهای جز سوزاندن این حجم از مازوت را ندارد اما سوالی که در حال حاضر مطرح میشود این است که ۷ برابر استانداردهای جهانی آلودگی تولید میکنند؟ این سوال را باید آقایانی که برای جان مردم کمترین ارزشی قائل نیستند جواب بدهند.»
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان روز شنبه گفت، از آنجا که پیشنهاد ایران در وین “مذاکرات را شش ماه به عقب برگردانده” در چند روز اخیر در این مذاکرات هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.
همزمان به گزارش رویترز یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفته است که کشورهای اروپایی بر این نظر هستند که هنوز امکان به نتیجه رسیدن مذاکرات با ایران وجود دارد اما وقت برای این کار تنگ است.
این خبرگزاری همچنین عصر شنبه به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی گزارش می دهد که مدیران پنتاگون در روز ۲۵ اکتبر مشاور امنیت ملی آمریکا را در جریان مجموعه کامل گزینه های نظامی برای اطمینان از عدم توانایی ایران برای تولید سلاح هسته ای قرار دادند.
به گزارش سایت دیده بان ایران ؛ طبق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، میزان بودجه تخصیص یافته به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، ۵ هزار و ۲۸۹ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
میزان بودجه این سازمان در سال ۱۴۰۰، برابر با ۳ هزار و ۳۸۴ میلیارد تومان بوده که نشان دهنده رشدی ۵۶ درصدی است
بر اساس لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه سال ۱۴۰۱، تعرفه جریمه های رانندگی ۵ درصد افزایش خواهد یافت و مبالغ حاصله از آن به میزان ۱۵۰ میلیارد تومان صرف هزینه معلولین شدید و ضایعه نخاعی شدید ناشی از تصادفات رانندگی خواهد شد.
همچنین از منابع حاصل شده، ۱۵۰ میلیارد تومان به اصلاح جاده های روستایی و بین شهری، ۱۰۰ میلیارد به هلال احمر و ۱۰۰ میلیارد تومان سازمان پزشکی قانونی تخصیص خواهد یافت.
اخبار روزهای گذشته را اینجا بخوانید.
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…
تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقهی پرآشوب و بیثبات خاورمیانه…
تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صفبندیهای قابل تأملی واداشته…
ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش میرسد. سهگانۀ…