نیمه شب جمعه بیست و چهارم دی ماه ۱۴۰۰ خانم فریده مرادخانی فرزند استاد علی تهرانی (خواهر زاده علی خامنه ای) در مسیر بازگشت به منزل توسط نیروهای اطلاعات دستگیر و به انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده اند.
فریده مرادخانی فعال حقوق بشر ، حامی خانواده های زندانیان سیاسی و عضو کمپین نه به اعدام است.
به نوشته هرانا ماموران بعد از بازرسی خانه این فعال مدنی، تعدادی از وسایل شخصی او را ضبط کردهاند.
خانم مرادخانی در ویدیویی که به تازگی منتشر شده است، در مراسم بزرگداشت فرح دیبا که به صورت آنلاین برگزار میشد، برای او شعری میسراید.
/تصویری انتقادی با موضوع «رفتار احتمالی برخی عزاداران امروزی امام حسین در زمان قیام عاشورا در کوفه» که متضمن هیچ جرمی نیست.
— محمدعلی کامفیروزی (@Kamfirouzi) January 16, 2022
موکل من بابت منتشر شدن این تصویر و چند مطلب انتقادی دیگر در آن کانال، ابتدا به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، به ۸ ماه حبس محکوم شد که مورد عفو قرار گرفت/۲
معاون وزارت کشور : میل به تغییرات اساسی در ایران در حال «افزایش» است
تقی رستموندی، معاون وزیر کشور٬ گفت بررسیهای سازمان او نشان میدهد که در ایران شاخص میل به اعتراض و شاخص میل به مهاجرت افزایش یافته و در عین حال تابآوری مردم کاهش پیدا کرده است و او این یافتهها را «تا حدود زیادی نگرانکننده» خواند.
معاون وزیر کشور و رییس سازمان امور اجتماعی که روز یکشنبه ۲۶ دی در «دومین همایش ملی مواجه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام» سخن میگفت، اضافه کرد که شاخصهای مختلف نشان میدهد که «میل به ایجاد تغییرات اساسی در کشور در حال افزایش است.»
او در مورد «شاخص گرایش به الگوهایی در حکمرانی نظیر حکومت غیر دینی» در ایران، از اشاره به افزایش یا کاهش آن خودداری کرد اما گفت: «اگر احساس کنیم به دلیل ناکارآمدیها، نگرش مردم به سمتی میرود که گویا حکومت دینی در حل چالشهای کشور موفق نیست و شاید حکومت دیگری نظیر حکومت سکولار و غیر دینی میتواند مشکلات کشور را حل کند، آن زمان زنگ خطر برای ما به صدا در میآید.»
تقی رستموندی افزود: «حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد مردم اعلام کردهاند که نه خود مردم و نه مسئولین قانون را رعایت نمیکنند” و “حدود ۵۰ درصد مردم اعتقاد دارند که میزان تحقق عدالت و برابری در جامعه کم است.»
افزایش ۵۰ درصدی سرقت تجهیزات برقی در تهران
— خبرگزاری ایسنا (@isna_farsi) January 16, 2022
مدیر حراست شرکت برق منطقهای تهران از افزایش ۵۰ درصدی سرقت تجهیزات برقی در استان تهران نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر میزان سرقتها سالانه حدود ۱۰ میلیارد تومان است.https://t.co/MD2wFy0gtm
ادعاهای متناقض در خصوص انفجار شب گذشته غرب ایران
مهدی باب الحوائجی٬ معاون سیاسی و امنیتی استانداری همدان٬ مسائل آموزشی ناریه در استان کرمانشاه را علت انتشار صدای مهیب در اسدآباد عنوان کرد.
مهدی باب الحوائجی در گفتوگو با یک پایگاه خبری محلی ضمن اشاره به شنیده شدن صدایی مهیب در اسدآباد و دستوری فوری استاندار برای رصد و پیگیری علت این اتفاق به کلیه دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی و خدمات رسان در ساعات اولیه این اتفاق، تصریح کرد: استان مجاور همدان(کرمانشاه)، در آن ساعت درحال ارائه مسائل آموزشی ناریه به دستگاههای مرتبط بوده که بهدلیل انفجار مواد موجود در محل، این صدای مهیب در استان مذکور و شهرستان اسدآباد شنیده شد.
این در حالی است که پیش از آن مجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور درخصوص شنیده شدن صدای مهیب در استان همدان، گفته بود: «با بررسی دستگاههای امنیتی و انتظامی مشخص شد که صدای شنیده شده ناشی از رعد و برق بوده و حادثه خاصی رخ نداده است.»
شامگاه دیشب (شنبه ۲۵درماه) برخی شهروندان از شنیده شدن صدای مهیبی در شهراسدآباد استان همدان خبر دادند که محمل گمانهزنیها و شایعات متعددی از علت شنیده شدن این صدا بود.
بیشتر بخوانید:
یک انفجار پر ابهام در غرب ایران
حذف خبرنگاران از مراسم معارفه علی عسگری
— خبر پارتی! (@KhabarParty) January 15, 2022
مراسم معارفه #علی_عسگری به عنوان مدیرعامل جدید هولدینگ خلیج فارس در شرایطی برگزار شد که اجازه حضور خبرنگاران در مراسم داده نشد. خبرنگارانی که به محل برگزاری مراسم رفته بودند هم از سالن بیرون شدند. این مراسم از اینستاگرام پخش شد- #خبرپارتی
برنامه سپاه پاسداران برای ساخت «موشک با برد ۵ هزار کیلومتر»
روزنامه فرهیختگان، وابسته به دانشگاه آزاد، در گزارشی از سرمایهگذاری سپاه پاسداران برای توسعه برنامه موشکی خبر داده و نوشته است موشک با برد ۵ هزار کیلومتر «در دسترستر از همیشه» است.
این روزنامه با اشاره به اظهارات امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران ٬درباره آزمایشهای موشکی جدید «با موتورهای سنگین سوخت جامد و همچنین استفاده از مواد کامپوزیتی در بدنه موشک»، نوشته است چنین اقدامی به معنای امکان عبور برد موشکهای ایران از برد ۲ هزار کیلومتر است.
موشکهای ماهوارهبر معمولاً از سوخت مایع استفاده میکنند، اما موشکهای سوخت جامد خالص عمدتاً با سامانههای موشکهای بالستیک مرتبط هستند.
انتشار گزارشها درباره افزایش برد موشکی ایران در حالی مطرح میشود که برخی کشورهای منطقه به ویژه عربستان سعودی درباره توسعه برنامه موشکی ایران ابراز نگرانی کرده و خواستار انجام یک توافق جامع با ایران درباره مسائل مختلف از جمله محدود کردن برنامه موشکی ایران هستند.
اعتراض خانه شجریان به عزتالله ضرغامی: کمحافظه نیستیم؛ فراموش نکردهایم که بودید و چه کردیدhttps://t.co/muMKhhQ5ve
— پایگاه خبری انتخاب (@Entekhab_News) January 16, 2022
ستاد کل نیروهای مسلح: منبع صداهای شب گذشته رعد و برق بوده
منابع آگاه در نیروهای مسلح درباره صداهای مهیب که دیشب در غرب کشور شنیده شد، به «تسنیم» گفتهاند: «منبع اصلی صدای شنیده شده وقوع رعد و برق در منطقه غرب کشور بوده است.»
کانال تلگرامی ارتش نیز در این رابطه نوشت: «برابراطلاع واصله از قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا کشور درشب گذشته هیچ گونه رزمایش، تمرین و اقدامات عملیاتی در شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور صورت نگرفته و کلیه گمانیزنیها در این خصوص تکذیب میشود.»
نیمه شب گذشته تعدادی از شهروندان در چند شهر غربی ایران از شنیدن صداهای متعدد انفجار خبر دادهاند.
بر اساس اطلاع رسانی کاربران فضای مجازی صدای انفجارها در شهرهایی از جمله کرمانشاه، سنندج، همدان، کامیاران، جوانرود، پاوه و ثلاث باباجانی شنیده شده است.
بیشتر بخوانید:
یک انفجار پر ابهام در غرب ایران
یک ایراد جدید در برخی خودروهای ایرانی فاش شد؛ پلیس راهور: اگر کمی تندتر بپیچید ممکن است چرخ خودرو باز شود!
— شرق (@SharghDaily) January 16, 2022
رئیس پلیس راهور تهران: باز نشدن ایربگ خودروها در تهران بسیار زیاد اتفاق افتاده است.
دربرخی خودروها اگر کمی تندتر بپیچید؛ ممکن است چرخ خودرو باز شود؛ ایربگ که جای خود دارد pic.twitter.com/NUyO3A1ke8
به دلیل بدهی دسترسی دانشگاههای ایران به پایگاههای علمی دنیا قطع شد
عبدالساده نیسی٬ مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم٬ از قطع دسترسی برخی دانشگاهها به پایگاههای علمی دنیا به علت بدهی دانشگاهها خبر داد و گفت: «قرار بود از سال ۲۰۲۰ دسترسی به پایگاهها و دادههای علمی آزاد باشد و دولتها خودشان اعتبارات لازم را پرداخت کنند نه اینکه دانشگاهها پرداخت کنند؛ در همین رابطه اتحادیه اروپا مدلی ارائه داد که در آن برای حمایت از ناشران یک اعتباری در نظر گرفت تا کل محققان بتوانند به این منابع دسترسی داشته باشند اما در نهایت این طرح عملیاتی نشد.»
مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم افزود: «طبق قانون قراردادها بین پایگاههای علمی و دانشگاه به دلار منعقد میشود و از آنجا که بودجه دانشگاهها در ایران به ریال پرداخت میشود، بنابراین طبیعتاً دانشگاهها بودجههای لازم را نمیتوانند تأمین کنند. از طرفی دیگر نوسانات دلار سبب شد، بدهیهای دانشگاهها به تعویق بیفتد.»
این مقام مسئول وزارت علوم با اشاره به اینکه بدهی دانشگاهها به پایگاههای علمی از دولت نهم و با شروع نوسانات ارز آغاز شد و در حال حاضر هم این بدهیها انباشته شده است، گفت: «مشکل اساسی دیگر این است که به دلیل تحریم امکان جا به جایی پول در بازههای زمانی مختلف وجود نداشته است.»
نیسی درباره راهکار وزارت علوم برای تأمین اعتبار لازم و دسترسی مجدد دانشگاهها گفت: «امسال وزارت علوم پیشنهاد داد به همین منظور اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومانی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ گنجانده شود اما اینکه این عدد در لایحه گنجانده شده و یا اینکه در کمیسیون تلفیق مجلس به تصویب میرسد یا خیر اطلاعی نداریم.»
پیش از این فرهاد دانشجو سرپرست دانشگاه تربیت مدرس اعلام کرد: دانشگاه تربیت مدرس از سال ۹۴ تاکنون حق ارتباط با منابع اطلاعات علمی را پرداخت نکرده است و در نتیجه ما با بدهی بیش از یک میلیون یورویی (۴۵ میلیارد تومان) مواجه شدهایم که اگر پرداخت نشود، دسترسی به این منابع اطلاعاتی قطع خواهد شد. هرچند که در حال حاضر هم دسترسی به ۷-۸ مورد از این منابع قطع شده و برخی دیگر (۲-۳ مورد) در حال قطع شدن است.
اخبار روزهای گذشته را اینجا بخوانید.