تعدادی از پرسنل و بازنشستگان نیروهای مسلح و خانوادههای آنان در اعتراض به پایین بودن حقوق خود در تعدادی از شهرهای ایران تجمع کردند.
بر اساس فیلمهای منتشر شده معترضان در تهران در مقابل مجلس و در مشهد و شهرکرد در مقابل ساختمان استانداری تجمع کردهاند.
تجمع کارکنان نیروهای مسلح و دیگر نهادهایی که زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی اداره میشوند، کمسابقه بوده است.
در دی ماه هم کارکنان دادگستری تجمع کرده بودند و محمدحسین آقاسی، وکیل، در توییتر نوشته بود که از سال ۵۳ تاکنون شاهد اعتصاب قضات نبوده است
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان٬ اعلام کرد که از خروج افرادی که بدون هیچ «بهانهای» قصد ترک کشور به همراه خانوادههای خود را دارند، جلوگیری خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی طالبان روز یکشنبه، ۸ اسفند همچنین گفت که «خروج سازماندهیشده شهروندان افغان توسط کشورها یا سازمانهای غیردولتی نیز ممنوع است».
او درباره وضعیت زنان در قانون جدید هم گفت که پیرو محدودیتهای پیشین در مورد تردد انفرادی زنان در سفرهای داخلی، آنها برای سفر خارج از کشور هم نیاز به همراهی یک مرد از اعضای خانواده و خویشان خود دارند.
ذبیحالله مجاهد هدف از محدودیتهای جدید را «جلوگیری از مشکلات شهروندان افغان در خارج از کشور» عنوان کرد و گفت که این تصمیم بر اساس گزارشهایی مبنی بر «زندگی هزاران افغان در شرایط بسیار بد در خارج از کشور» گرفته شده است.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه٬ اعلام کرد که «بالای ۹۸ درصد متن پیشنویس توافق برای احیای برجام به صورت مشترک نگاشته شده» ولی درباره سه موضوع اصلی «رفع تحریمها، تضمینها و برخی ادعاهای» مرتبط با برنامه هستهای ایران، آمریکا و اروپا هنوز تصمیم نگرفتهاند.
او با تاکید بر اینکه شورای عالی امنیت ملی ایران «راهبری مذاکرات» را بر عهده دارد، گفته است این شورا «دستورالعملهای لازم» را به علی باقری، مذاکرهکننده ارشد ایران در وین، داده است و ایران «قطعا از خطوط قرمز خود» عبور نمیکند و کشورهای غربی «بیش از این کش ندهند.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران توضیح دقیقی درباره خط قرمزهای مدنظر نداده است. جواد کریمیقدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، روز گذشته خبر داده بود که « سیزده خط قرمز توسط شورای عالی امنیت ملی برای تیم مذاکره کننده مشخص شده است.»
ایران خواستار رفع تمامی تحریمهایی است که در دوره دونالد ترامپ اعمال شده است ولی آمریکا میگوید تحریمهایی را که با دلایل حقوق بشری یا «حمایت ایران از تروریسم» وضع شدهاند، نمیتواند لغو کند و تحریمهای هستهای مغایر با برجام را لغو میکند.
دولت ایران همچنین خواستار دریافت تضمینی از دولت آمریکا است که دوباره از برجام خارج نمیشود ولی مقامهای دولت آمریکا میگویند چنین تضمینی نمیتوانند بدهند.
ایران همچنین برخی گزارشهای آژانس انرژی اتمی مبنی بر پنهانکاری ایران در چهار منطقه درگیر با برنامه اتمی را «ادعاهای سیاسی» خوانده و میگوید باید پرونده تحقیقات آژانس در این زمینه بسته شود.
حسن روحانی٬ رییس جمهوری٬ گفت که جمهوری اسلامی «مخالف» سلطهگری است.
این در حالی است که در اولین روز تهاجم روسیه به اوکراین در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین تلویحا از این اقدام حمایت کرده بود.
بیشتر بخوانید: موضع ایران در جنگ اوکراین؛ نه «ملی» و نه «مذهبی»
ابراهیم رئیسی در جلسه هیات دولت گفت: «جمهوری اسلامی از هرگونه تلاش دیپلماتیک که منجر به حل مسالمتآمیز مناقشات در اوکراین شود حمایت میکند و آماده نقشآفرینی برای هرگونه کمک به بازگشت صلح است.»
او بدون اشاره مستقیم به «حمله روسیه» به اوکراین، افزود: «جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول اساسی سیاست خارجی خود، با سلطهگری و سلطهپذیری مخالف است و از حق تعیین سرنوشت همه ملتها حمایت میکند».
رییس جمهوری ادامه داد: جمهوری اسلامی ضمن درک نگرانیهای امنیتی نسبت به «چندین دهه توسعهطلبی ناتو»، بر حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت ملی همه کشورها تأکید دارد.
ابراهیم رئیسی گفت حفاظت از جان و مال شهروندان و غیرنظامیان و رعایت حقوق بینالمللی و حقوق بشردوستانه باید مورد اهتمام جدی همه طرفها قرار گیرد.
خبرهای روزهای گذشته را اینجا بخوانید.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…