کودتا در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲

زهرا رهنورد

به نام خدای رنگین‌کمان

اگر هفتاد سال  پیش بیگانگان در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ فاجعه کودتایی را علیه ملت ایران ترتیب دادند، امروز حاکمان ایران کودتای جدیدی را علیه سعادت و مطالبات برحق مردم کلید زده‌اند.

حاکمان آنچنان سر خود را زیر برف کرده‌اند تا گورخوابان و انواع بی‌خانمانی و فقر و گرسنگیِ کودکان بی‌پناه و زنان دردمندِ سرپرست خانواده و پدران با دست‌های خالی و نان قسطی را نبینند و خودکشی‌ها و طلاق‌ها و بیکاری جوانان را به روی خود نیاورند و فرار مغزها و متخصصان را نادیده بگیرند.

به جای آن، دربه‌در به دنبال مجرم می‌گردند تا همه عقب افتادگی‌ها و نابسامانی‌های کشور را گردن ملتی بیاندازند که تشنه توسعه و پیشرفت و سربلندی در جهان و منطقه است.

در کمیسیون یواشکی مجلس، دور از چشم مردم و صحن علنی، برای زنان شرافتمند و فکور ایران سیاهه‌ی عفت و حجاب تنظیم می‌کنند که بند بند  آن سخیف و مضحک و اهانت‌آمیز است. آنچنان که از کودک زیر ۱۸ سال و تا زنان و جوانان را با تلکه و خالی کردن جیب‌ها و پر کردن زندان‌ها در لیست مجرمان قرار دهند.

آنچنان در این سیاهه خط و نشان می‌کشند و عربده‌جویی می‌کنند که مرغ پخته هم می‌خندد و هم می‌گرید. در کوی و برزن بدون حیا و خجالت، زنان و دختران مردم را تا سرحد سیاه و کبودشدن می‌زنند. زندان‌ها پر از زنان آزادیخواه است که تا این حد از کثرت بی‌سابقه بوده است. خبرنگاران را به دلیل اعتراض یا خبررسانی صادقانه زندانی می‌کنند و هنرمندان را و کارگردانان را به دلیل هنر متعهدانه و نه هنر خوش‌باشی، ممنوع‌الکار و  ممنوع‌القلم و ممنوع از نمایشگاه و آثار، و بالاخره، دانشگاه را در آغاز سال تحصیلی با انواع تهدیدها از بازگشایی شکوهمند باز می‌دارند و این شمه‌ایست از آنچه که امروز نصیب ملت ایران شده است.

آیا حاکمان از پیامد کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که پیامد آن انقلاب سال ۱۳۵۷ بود پند نمی‌گیرند و فکر نمی‌کنند پیامد کودتای این آقایان، سقوط دردناک‌تری خواهد بود؟

زهرا رهنورد
۲۸ مرداد ۱۴۰۲

منبع: کلمه

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »