زیتون- بهرام پارسایی،سخنگوی فراکسیون امید در مجلس، با اشاره به انتشار نامه سعید مرتضوی درمورد حوادث کهریزک گفت واقعیت این است که «مرتضوی عذرخواهی نکرده، بلکه به خطاهایی که ۷ سال مرتکب شده، اعتراف کرده است.»
این نماینده مردم شیراز در مجلس مسائلی که در جریان انتخابات سال ۸۸ اتفاق افتاد را با استناد به سخنان رهبر جمهوری اسلامی، لطمهای به نظام خواند. او تاکید کرد که اگر قرار باشد این خسارتها ریشهیابی شود، نیاز به «برگزاری دادگاهی ویژه است» تا مشخص شود در امتداد جریان کهریزک «چه کسانی آمر و عامل بروز این مسائل بودند.»
به گفته سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس، فاش شدن حوادث کهریزک در سال ۸۸ که توسط دادستان وقت بارها تکذیب شد، منجر به ایجاد جو بىاعتمادى و جریحهدار شدن افکار عمومى و حوادث پس از آن شد. اگر آنچه امروز به آن معترف شدهاند را همان ۷ سال پیش میپذیرفتند و بر دفاع از عمل ناشایست خود اصرار نمیکردند، قطعاً تبعات کمتری برای نظام ایجاد میشد و حتی میتوانست از بروز اتفاقهای بعدی جلوگیری شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس با اشاره به برخی انگیزههای احتمالی مرتضوی از اعتراف به کوتاهی در حوادث کهریزک، گفت که احتمال دارد مستندات جدیدی ارائه شده باشد که امکان ادامه کتمان جنایات کهریزک ازسوی مرتضوی سلب شده یا به هر دلیل، مجبور به چنین اعترافی شده باشد اما مسلم است که مرتضوی با شفافیت بیشتر به آن بپردازد و ابهامهای ایجاد شده نزد افکار عمومی را برطرف کند.
پارسایی در ادامه گفت و گو با ایلنا «نامه عذرخواهی مرتضوی را اعترافنامه دادستان سابق تهران» دانست و تاکید کرد در بررسی پرونده کهریزک باید به دو جنبه شخصی و عمومی این جنایت توجه کرد؛ به لحاظ شخصی، خانوادههای افرادی که بیگناه کشته شدند و همچنین خانوادهها و خود افرادى که تحت آزار و اذیت قرار گرفتهاند و در نتیجه بهلحاظ روحی و روانی دچار آسیبهای جدی شدند، باید تصمیم بگیرند که مرتضوی و دیگر آمران و عاملان مجازات شوند یا مورد بخشش و عفو قرار گیرند اما فارغ از تصمیم این افراد و خانوادهها، جنبه دیگر این پرونده، جنبه ملی و عمومى آن است که باید با رویکردی عمومی و کلان به آن توجه کرد.
او با اشاره به اظهار نظر خانواده کشته شدگان کهریزک پس از انتشار نامه مرتضوی و اعلام خودداری آنان از پذیرش عذرخواهی مرتضوی گفت که برفرض رضایت این خانواده ها نیز، مرتضوی و همدستانش باید در قبال آسیبی که به منافع ملی و حیثیت نظام وارد کرده، پاسخگو باشند.
این نماینده اصلاحطلب مردم شیراز در مجلس تصمیمگیری درخصوص جبران خسارتهای وارده برعهده دادگاه صالحه دانست، گفت: «بجز سه نفری که در کهریزک جان باختند، تعدادی از زندانیان نیز، همچون جانباختگان مورد آزار و اذیت قرار گرفتند و باید مشخص شود که آیا مرتضوى حاضر به عذرخواهى از این افراد هم هست یا خیر.»
پارسایی از قوه قضاییه خواست تا در قبال این نامه سکوت نکند و مدعی العموم به وظیفه ذاتی اش در این زمینه عمل کند.
یک پاسخ
اگرپسرسردارروح الامینی درمیان کشته های کهریزک نبود هیچ گاه دادگاهی تشکیل نمی شد. خون پسرسردار!!!
دیدگاهها بستهاند.