زیتون- عیسی سحرخیز، روزنامهنگار زندانی، پس از موافقت نکردن دادستان تهران با اعمال آزادی مشروط و جایگزین کردن آن با مرخصی سه روزه، از رفتن به مرخصی امتناع و اعلام کرد که مانند همپروندهایهای خود دست به اعتصاب غذا خواهد زد.
سحرخیز در نامهای خطاب به عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران، نوشت که «فارغ از درستی بازداشت و حبس»، درخواست «تعلیق یا تبدیل حکم»، «مرخصی استعلاجی بلندمدت» یا «مرخصی منتهی به آزادی» دارد.
به گزارش «زیتون» نماینده دادستان روز چهارشنبه گذشته با وکلا و بستگان این روزنامهنگار زندانی تماس گرفت و اعلام کرد که سحرخیز درخواست مرخصی خود را ارائه دهد. خانواده او نیز روز شنبه سند ملکی به عنوان وثیقه ارائه دادند. اما پس از مراجعه مشخص شد که دادستان تنها با سه روز مرخصی موافقت کرده است. خانواده سحرخیز نیز پس از مشورت تلفنی با او اعلام کردند که او تمایلی به رفتن به مرخصی ندارد و صبر میکند که مفاد قانونی که در نامهاش ذکر شده است، اجرا گردد.
عیسی سحرخیز یازدهم آبان ماه سال ۹۴ همراه با چهار روزنامهنگار دیگر بازداشت شد و تاکنون نزدیک به نیمی از دوران حبس ۲۱ ماهه خود را گذرانده است.
مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد در دولت محمد خاتمی، استفاده از مرخصی سه روزه را رد کرد و در بیمارستان خواهد ماند، چرا که «قادر نیست هزینههای آزاد ۶۰ – ۵۰ میلیون تومانی را که بیمه تامین اجتماعی از پرداخت آن براساس تعرفه دولتی خودداری میکند»، پرداخت نماید.
عیسی سحرخیز تصمیم دارد در حمایت از احسان مازندرانی و همچنین تاکید بر حقوق قانونی خود، اعتصاب غذا را آغاز کند.
مازندرانی یکی از پنج روزنامهنگاری است که در پرونده «نفوذ» بازداشت شد. او از روز پنجشنبه، اول مهر، دست به اعتصاب غذای نامحدود زد.
متن کامل نامه سحرخیز خطاب به دادستان تهران که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفت، به شرح زیر است:
جناب آقای جعفری دولت آبادی دادستان محترم تهران
با اهدا سلام و احترام،
فارغ از درستی بازداشت و حبس من یا نادرستی آن با توجه به قطعی شدن حکم صادره و عدم موافقت با آزادی مشروط به دلیل گذراندن بیش از یک سوم دوران محکومیت، درخواست میشود:
الف- با توجه به گزارش پزشکان معالج و نماینده پزشکی قانونی و دوران طولانی بودن زمان استقرار در بیمارستان و هزینههای کمرشکن آن، دستور فرمایید با اعمال مواد ۵۰۲ و ۵۲۲ قانون آئین دادرسی کیفری مقدمات تعلیق یا تبدیل حکم فراهم آید.
ب- در غیر اینصورت با اعطای مرخصی استعلاجی بلندمدت تا به نتیجه رسیدن پروسه بند الف موافقت نمایید.
ج- و در صورت موافقت نشدن با موارد پیشین گفته با توجه به گذشت نیمی از دوران محکومیتف با مرخصی منتهی به آزادی اعلام موافقت نمایید.
با سپاس فراوان
عیسی سحرخیز
۹۵/۷/۳