مولوی عبدالحمید: نباید اجازه داد اختلاف قومی در ایران ایجاد شود

زیتون– مولوی عبدالحمید٬ امام جمعه اهل سنت زاهدان تاکید دارد که نباید اجازه داد در ایران اختلافات قومی ایجاد شود.
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی٬ پیشوای اهل سنت سیستان و بلوچستان٬ از معدود رهبران اقلیت‌های دینی و مذهبی است که در اعتراض به نابرابری‌ها خطاب به رهبر جمهوری اسلامی نامه نوشته است.
او پیشتر در نامه‌ای خطاب به آیت‌الله علی خامنه‌ای، خواستار توجه بیشتر به حقوق اقلیت‌های مذهبی در ایران شده بود.
در پاسخ نامه‌ای از سوی محمد محمدی گلپایگانی، رییس دفتر آیت‌الله علی خامنه‌ای منتشر شد که در آن، رهبر ایران تبعیض و نابرابری بین ایرانیان را رد می‌کرد.
پس از انتشار این نامه، عبدالحمید ابراز امیدواری کرد که مقام‌های حکومتی به «دستور رهبر برای رفع هر نوع تبعیض» عمل کنند.
عبدالحمید اسماعیل زهی در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا دستور رهبر ایران را تاثیر گذار خواند اما تایید کرد که ممکن است «برخی اجرای آن را به تاخیر بیاندازند»، هرچند به گفته او «انصافا فرمان چنان صریح است که باید همه به آن توجه کنند.»
مولوی عبدالحمید همچنین به جناح‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب ایران توصیه کرده که در خود تغییراتی ایجاد کنند. او پیشتر در مصاحبه‌ای دیگر گفته بود اگر اصولگرایان بیشتر از اصلاح طلبان به مطالبات اهل سنت توجه کنند٬ از آنها در انتخابات حمایت خواهد کرد.
اهل سنت در دو انتخابات ریاست جمهوری گذشته به صورت گسترده از نامزد اصلاح طلبان حمایت کرده بودند.
رهبر اهل سنت زاهدان در مورد مشکلات اهل سنت در ایران تایید کرد که چنین مشکلاتی، نسبت به گذشته کمتر شده است. او در عین حال از افراد «تنگ‌نظر، بی‌سواد و کوتاه‌بین» در برخی نهادها و سازمان‌ها نام می‌برد که در صدد «اعمال سلیقه» خود هستند.
ملوی عبدالحمید در ادامه گفت‌وگو با ایسنا تاکید کرد که اصلاح‌طلبان باید به خواسته های ملت، اقوام، مذاهب و اهل سنت که در انتخابات از آنها حمایت کردند، توجه کنند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود که جناح اصلاح‌طلب ایران نباید تنها «برای خودشان پست و مقام نگه دارد بلکه باید برای همه مردم تلاش کند.»
او همچنین خواست تا اصولگرایان باید به نحوی تغییر کنند که نظر عموم مردم را جلب کنند.
عبدالحمید به حسن روحانی نیز توصیه کرد که حتما در کابینه از وزرای زن و اهل سنت استفاده کند.
او به حضور یک زن بلوچ مهاجر در دولت امارات اشاره کرده و این سئوال را مطرح کرده که «چرا این زن در کابینه دولت ما نباشد؟ چرا وقتی یک زن می تواند معاون وزیر و رئیس باشد خود وزیر نباشد؟» به گفته عبدالحمید مشارکت زنان و هل سنت در اداره کشور «از یک جایی باید آغاز شود.»
امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخش دیگری از این گفت‌وگو به احتمال رواج «بنیادگرای دینی» در بین اهل سنت ایران پرداخت و گفت داعش «دولت اسلامی» تاکنون نتوانسته در مناطق بلوچستان ایران نفوذ کند؛ چرا که «مانع نفوذ آن‌ها هست.» مولوی عبدالحمید همچنین این موضوع را به بیداری اهل سنت ایران مرتبط دانسته و گفت: «من هم وظیفه دینی و شرعی خودم می‌دانم که از افراط گرایی تا جایی که دست‌مان می‌رسد جلوگیری کنم.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »