رییس جمهوری لبنان: عربستان سعودی سعد حریری را گروگان گرفته‌ است

زیتون– میشل عون، رییس جمهوری لبنان، امروز (چهارشنبه) برای نخستین بار صراحتا مقام‌های عربستان سعودی را متهم کرد که «سعد حریری، نخست وزیر مستعفی لبنان را گروگان گرفته» و به «اقدامی ستیزه‌جویانه» دست زده‌اند.

سعد حریری حدود ۱۰ روز پیش در پیامی که از یک شبکه تلویزیونی سعودی پخش شد، با انتقاد شدید از ایران و گروه حزب‌الله لبنان، اعلام کرد از مقام خود استعفا می‌کند.
او که از زمان اعلام استعفایش در ریاض به سر می‌برد، روزگذشته (سه‌شنبه) در توئیتر خود نوشت که دو روز دیگر به لبنان بازمی‌گردد اما خانواده اش در عربستان سعودی خواهند ماند، جایی که به گفته او، «کشور آنها» است.
نخست‌وزیر مستعفی لبنان، شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان، پس از چند روز سکوت در مورد استعفایش در یک گف‌وگوی تلویزیونی اعلام کرده بود که«آزاد است» و «به‌زودی» به کشورش باز می‌گردد.
اما برخی مقام‌های لبنانی، از جمله رییس‌جمهوری آن کشور، می‌گفتند آزادی سعد حریری در ریاض «محدود» شده است و خواستار بازگشت فوری او بودند.
حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، نیز روز جمعه ۱۹ آبان، عربستان سعودی را متهم کرده بود که سعد حریری را به استعفا از سمت نخست‌وزیر لبنان وادار کرده و او را در بازداشت نگه داشته است تا لبنان را «بی‌ثبات» کند.
میشل عون پیش از این نیز گفته بود تا بازگشت سعد حریری به لبنان استعفای او را نخواهد پذیرفت.
عربستان سعودی می‌گوید سعد حریری به خواست خود و آزادانه در آن کشور به سر می برد و آقای حریری نیز گفته است ظرف چند روز آینده برای تقدیم استعفای رسمی‌اش به لبنان خواهد رفت.
علی‌اکبر ولایتی آخرین مقام پلند پایه ایرانی بود که پیش از سفر حریری به عربستان و اعلام استعفایش در آن کشور٬ با او دیدار کرده بود.
حریری در مورد این دیدار گفته است در ملاقات با ولایتی در بیروت، دربارهٔ دخالت ایران و حزب‌الله در این کشور به وی هشدار داده، ولایتی این اظهارات را رد می‌کند.
مشاور ارشد آیت‌الله علی خامنه‌ای در حوزه سیاست خارجی٬ در مقابل گفته‌است: «آقای حریری ادعا کرده که در مذاکراتش با من خواسته‌است که ایران در امور داخلی لبنان دخالت نکند، اما او اصلاً چنین حرفی نزد و مذاکرات ما آنچنان که ادعا شده‌است به هیچ عنوان تند، شدید و خشن نبود و همه اینها دروغ است.»
ولایتی تاکید کرد: «به هیچ عنوان هیچ کلمه‌ای مستقیم یا غیرمستقیم در این باره {دخالت ایران در لبنان} گفته نشد و ما هم هیچ تهدیدی نکردیم.»
ولایتی اظهارات حریری در این زمینه را «القائات سعودی‌ها» عنوان کرده و گفته «آقای حریری می‌خواست بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی وساطت کند و من در پاسخ گفتم ما هیچ مشکلی با مذاکره نداریم و حتماً از آن استقبال می‌کنیم.»
این مقام بلندپایه ایرانی، عربستان سعودی را به «تحمل نکردن» رابطه دوستانه بیروت و تهران و تلاش برای ایجاد تنش میان دو کشور متهم کرده و ابراز امیدواری کرده که سعد حریری به زودی به لبنان بازگردد.
با این حال سعد حریری، سخنان ولایتی مبنی بر تمایل لبنان به وساطت میان تهران و ریاض را تکذیب کرده‌است.
دفتر سعد حریری با انتشار بیانیه‌ای افزوده که نخست‌وزیر در این دیدار، خواستار پایان «دخالت» ایران در یمن به عنوان پیش‌شرط بهبود رابطه میان جمهوری اسلامی و پادشاهی عربستان شده‌است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »