پاپ از مسلمانان روهینگیا در بنگلادش طلب عفو کرد

زیتون– پاپ فرانسیس٬ رهبر مسیحیان کاتولیک جهان٬ روز گذشته (جمعه) برای نخستین بار از کلمه «روهینگیا» استفاده کرد و در دیدار با گروهی از مهاجران روهینگیا در بنگلادش از آنها درخواست بخشش و گذشت کرد.
او پس از سخنرانی برای جمعیتی از ادیان مختلف در شهر داکا بنگلادش گفت:«تجلی حضور خداوند امروزه روهینگیا است.»
او در داکا، پایتخت بنگلادش پس از سخنرانی خود با گروهی شانزده نفره از پناهجویان روهینگیا دیدار کرد و حکایت‌های آنها را شنید.
پاپ فرانسیس گفت: «فاجعه‌ای که شما متحمل شده‌اید بسیار دشوار و عظیم است. شما در قلب ما جای دارید. به نیابت از سوی همه کسانی که شما را سرکوب کردند، آنهایی که شما را آزار دادند و به خصوص به نیابت از جهانی که بی‌تفاوت مانده، من از شما طلب بخشش می‌کنم. ما را ببخشید.»
پاپ افزود: «بسیاری از شما در مورد قلب مهربان بنگلادش با من صحبت کرده‌اید که به شما پناه داده است. اکنون من از شما می‌خواهم که با رجوع به قلبتان ما را ببخشید.»
پاپ پیش از این به دلیل اینکه از اعلام نام روهینگیا در طول سفر خود به میانمار خودداری کرده بود مورد انتقاد قرار گرفت.
اما واتیکان با دفاع از این موضع پاپ در بیانیه ای گفته بود که پاپ به دنبال ایجاد پل ارتباطی با میانمار است.
روهینگیا کلمه ای است که بودائیان در اشاره به اقلیت مسلمان این کشور از آن استفاده می کنند. میانمار می گوید این اقلیت مسلمان در واقع مهاجران غیرقانونی هستند که وارد این کشور شده اند و از هیچ گونه حقوق قانونی به عنوان شهروند میانمار برخوردار نیستند.
بیش از ۶۲۳ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از روز ۲۵ اوت (سوم شهریور) به علت حملات شدید ارتش و گروه‌های بودایی افراط ‌گرا میانمار و قتل و کشتار و سوزاندن خانه‌هایشان، وادار به ترک خانه‌ و کاشانه خود در ایالت فقیرنشین راخین و رفتن به ‌سوی مرزهای بنگلادش شدند.
پناهجویان روهینگیا در اردوگاه های مهاجران در شهر مرزی کاگس بازار مستقر شده اند درحالی که پیش از آغاز موج جدید خشونت ها علیه مسلمانان روهینگیا حدود ۳۰۰ هزار پناهجوی روهینگیا در این منطقه حضور داشتند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »