ترزا می: آینده بیت المقدس را مذاکرات تعین کند

پاپ: با تصمیم ترامپ درباره اورشلیم مخالفم

زیتون– پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان خواهان حفظ حرمت وضعیت کنونی اورشلیم (بیت المقدس) شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، پاپ فرانسیس امروز (چهارشنبه) در بار عام هفتگی در برابر هزاران تن از مسیحیان کاتولیک در واتیکان تاکید کرد که اورشلیم (بیت المقدس) شهری منحصر به فرد و دارای تقدس برای یهودیان، مسیحیان و مسلمانان است و باید جایگاه خاص آن در صلح و آرامش حفظ شود.
صبح امروز چند تن از مقام‌های ارشد دولت دونالد ترامپ گفته‌اند که رییس جمهوری این کشور٬ امروز (چهارشنبه) فرمان انتقال سفارت این کشور به اورشلیم (بیت المقدس) را صادر خواهد کرد.
پس از صدور این فرمان آمریکا اعلام خواهد کرد که اورشلیم (بیت‌المقدس) را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به‌رسمیت شناخته و مقدمات انتقال سفارت‌خانه خود به این شهر را آغاز می‌کند.
پاپ فرانسیس ساعاتی مانده به موعد سخنرانی دونالد ترامپ و اغلام به رسمیت شناختن اورشلیم (بیت المقدس) به عنوان پایتخت اسرائیل٬ گفت، بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل هر انسانی باید وضعیت کنونی حاکم بر اورشلیم را محترم بشمارد.
رهبر کاتولیک‌های جهان افزود که «عمیقا نگران اوضاع است» و «از پروردگار می طلبد که سرزمین مقدس، خاورمیانه و همه جهان مصون بماند و با غلبه خردمندی و هوشمندی بر امور، از بروز تنش‌های جدید جلوگیری شود تا باری بر نزاع های کنونی دنیا افزوده نشود.»
پاپ تاکید کرد که جهان در وضعیت کنونی نیز شاهد تنش های بسیار و نزاع های بی رحمانه است و نباید به تنشی دیگر دامن زد.
ترزا می، نخست وزیر بریتانیا نیز در همین رابطه گفت که در نظر دارد در مورد این تصمیم دونالد ترامپ با او صحبت کند. به گفته می موقعیت اورشلیم (بیت‌المقدس) باید در جریان مذاکرات منجر به صلح بین اسرائیل و فلسطینیان تعیین شود.
نخست وزیر بریتانیا گفته است که لازم است یک کشور فلسطینی در چارچوب راه حل مبتنی بر وجود دو کشور ایجاد شود و افزوده که اورشلیم (بیت‌المقدس) نیز باید مشترکا در اختیار کشور فلسطینی و اسرائیل باشد.
پیشتر زمزمه‌های اجرایی شدن این تصمیم ترامپ واکنش‌هایی را در بین مسلمانان برانگیخته بود.
ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با رئیس‌جمهوری آمریکا تاکید کرده بود «با توجه به جایگاه بیت‌المقدس و همچنین مسجدالاقصی، چنین گام خطرناکی باعث شعله‌ور شدن احساسات مسلمانان در سراسر جهان خواهد شد.»
رجب طیب اردوغان٬ رییس جمهوری ترکیه نیز شب گذشته تهدید کرد که اگر دونالد ترامپ بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به‌رسمیت بشناسد، ممکن است ترکیه با اسرائیل قطع رابطه کند.
اردوغان بیت‌المقدس را «خط قرمز» مسلمانان دانست و گفت به‌رسمیت شناختن آن به عنوان پایتخت اسرائیل، «نقض قوانین بین‌المللی» و «ضربه‌ای بزرگ به وجدان بشریت» است.
آیت‌الله خامنه‌ای٬ رهبر جمهوری اسلامی٬ نیز صبح امروز در جمع میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی گفت: «اینکه آن‌ها [دشمنان] ادعا می‌کنند می‌خواهند قدس را پایتخت فلسطین اشغالی اعلام کنند، از عجز و ناتوانی آن‌هاست. در مسئله‌ فلسطین دست آن‌ها بسته است و نمی‌توانند اهدافشان را پیش ببرند.»
اردن، مصر، اتحادیه عرب، تشکیلات خودگردان و گروه‌های مختلف فلسطینی نیز هشدار داده‌اند که این اقدام ممکن است منطقه را بحرانی کرده و به بروز خشونت‌های تازه منجر شود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

ترزا می: آینده بیت المقدس را مذاکرات تعین کند

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »