سیدحسن خمینی: امروزه عصر پسافیلتر و پساسانسور است

زیتون- سید حسن خمینی، در مورد نقش رسانه ها در دنیای امروز و بخصوص در تبلیغات دوران انتخابات اخیر گفت:«پیوند میان تکنولوژی نوین و رسانه امروز موجب شده که هر فردی خود یک رسانه باشد و توانایی تولید و نشر اخبار، نظرات و تحلیل‌ها داشته باشد. و این امر به مراتب تاثیر‌گذاری رسانه‌ها را بیشتر کرده است.

download
در انتخابات اخیر نیز بی‌گمان یکی از مهم‌ترین عوامل حضور و مشارکت سیاسی هدفمند مردم، همین رسانه‌ها و خصوصا شبکه‌های اجتماعی است. گستردگی، تنوع و نوآوری رسانه‌ای به ویژه در شبکه‌های اجتماعی، امروزه دنیا را به عصر پسا فیلتر و پسا سانسور مبدل ساخته است. لذا به وضوح می‌بینیم که سانسور اخبار و تلاش برای فیلتر کردن ناکام می‌ماند و تبادل اخبار از اقصی نقاط دنیا به کسری از ثانیه صورت می‌گیرد.» حسن خمینی در ادامه این گفتگو که با ویژه نامه نوروزی آرمان انجام شد ادامه داد:«در همین انتخابات شما دیدید دعوت و پیام برخی بزرگان برای حضور مردم در انتخابات و حتی چگونگی حضور و رای دادن آنها، چه موجی ایجاد کرد. این موج را نه رسانه‌های رسمی و ملی که از طریق رسانه‌های مجازی و شبکه‌های اجتماعی ایجاد شد.»
او همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه به عنوان یکی از مدرسین حوزه های علمه به آسیب شناسی آن پرداخت و گفت:« امروزه در همه مجامع علمی پس از تخصصی کردن علوم به سمت کاربردی کردن و پویایی علوم اند؛ لذا کاربردی کردن و روشمند‌سازی علوم دو مسال‌های است که غفلت از آن موجب عقب افتادن مجامع علمی از جامعه می‌شود و در نتیجه ضعف در مواجهه با پیچیدگی‌های عصر جدید را به همراه خواهد داشت. در حوزه‌های علمیه نیز با وجود همه تلاش‌هایی که تا به امروز در این زمینه شده اما ناکافی بودن آن روشن است.» او همچنین بر لزوم پویایی فقه تاکید کرد و گفت:« بحث محتوایی حوزه‌های علمیه نیز مطرح است. که به نظر بنده جای خالی مساله زمان و مکان و نقش آن در اجتهاد و پویایی فقه کاملا ملموس است. با وجود تاکید ویژه امام بزرگوار بر این مساله و تاثیر غیر قابل انکار آن در روزآمدی فقه و اینکه ملاحظه نقش زمان و مکان و تاثرگزاری آن مورد قبول بزرگان دیگر نیز واقع شده، اما متاسفانه هنوز شاهد فقدان برنامه‌ریزی جامع و مدوّن و تلاش برای عملیاتی کردن آن هستیم. اگر حوزه‌های علمیه نتوانند در حوزه‌های روشی و روزآمد‌سازی محتوا به مقتضای پیشرفت علوم و پیچیدگی مسائل مستحدثه، خود را مسلح نمایند، موجب فاصله افتادن و شکاف میان حوزه‌های علمیه و جامعه می‌شود که تبعات جبران‌ناپذیری خواهد داشت.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »