مخالفت نمایندگان مجلس با مذاکره مستقیم ایران و آمریکا

زیتون– تعدادی از نمایندگان مجلس در واکنش به پیشنهاد مذاکره «بدون پیش شرط» و « از موضع برابر» آمریکا٬ مخالفت خورد را اعلام کردند.

علی مطهری٬ نایب رییس مجلس٬ در همین رابطه گفت: «با تحقیرهایی که ترامپ نسبت به ایران داشته مذاکره مناسب نیست، مذاکره در این وضعیت توام با ذلت، خواری و تحقیر است.»

به گفته نایب رییس مجلس اگر ترامپ از برجام خارج نشده بود و تحریم‌های جدید به تصویب نمی‌رساند، مذاکرات اشکال نداشت.

او تاکید کرد: «البته برای ما بهتر بود در زمان اوباما روابط و مذاکرات را با آمریکا انجام می‌دادیم و بسیاری از مشکلات را با دولت اوباما حل می‌کردیم.

مطهری در گفت‌وگوی با ایسنا در عین حال مذاکره در شرایط عادلانه و توام با احترام متقابل را مفید دانست و افزود: «مذاکره و رابطه دو مفهوم جداگانه است. ممکن است رابطه با آمریکا برقرار شود تا تسهیلاتی مثلا برای اتباع ایرانی ساکن در آمریکا به وجود آید ولی مذاکره یعنی توافق با آمریکایی‌ها در حوزه‌ها و مسائل مختلف.»

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه٬ رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس٬ نیز در رابطه با مذاکره بین دو کشور گفت: «زمام اختلافات ایران و آمریکا در اختیار بازیگران ثالث است و تا زمانیکه یک خط قرمز ارتباطی میان دو طرف ایجاد نشود، منافع ملی تهران و واشنگتن بازیچه دیگرانی خواهد بود که از تصاعد بحران میان این دو قدرت منطقه ای و جهانی سود می برند.»

او تاکید کرد: «نباید مذاکره به تابویی در مناسبات ایران و آمریکا تبدیل شود.»

فلاحت‌پیشه همچنین خاطر نشان کرد ترامپ به خوبی می داند که «توان مدیریت جنگ با ایران را ندارد» اما در عین حال حتی از «درک توان و جذابیت های اقتصادی و تجاری ایران» نیز عاجز است.

مسعود گودرزی٬ دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس٬ نیز مدعی شد که «رییس جمهور آمریکا به دنبال ایجاد فاصله بین مردم و حاکمیت است.»

به گفته مسعود گودرزی اگر واقعا ترامپ به دنبال مذاکره با ایران است ابتدا باید اعتماد خدشه‌دار شده را اصلاح کند و سپس صحبت از مذاکره کند.

ولی‌الله نانواکناری٬ عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس٬ تاکید کرد که اگر ترامپ می‌خواهد با ایران مذاکره کند باید برای اثبات ادعایش تعهدات برجامی‌اش را اجرا کرده و بعد صحبت از مذاکره کند نه این‌که تحریم‌هایی همچون اختلال در ارتباطات بانکی و واردات دارو را اعمال کند.

به گفته نانواکناری ترامپ برای اثبات ادعایش در وهله اول باید تعهدات برجامی را اجرا کند و بعد به دنبال مذاکرات در موضوعات غیربرجامی باشد.

شب گذشته به وقت ایران دونالد ترامپ٬ رییس‌ جمهوری آمریکا٬ اعلام کرد که برای دیدار با همتای ایرانی‌اش «بدون هیچ پیش شرطی» آماده است.

دونالد ترامپ در یک کنفرانس خبری مشترک با نخست‌وزیر ایتالیا در واشینگتن، رسما اعلام کرد که: «من قطعا آماده‌ام» با رییس‌جمهوری ایران دیدار کنم، اگر وی مایل به این کار باشد و این ملاقات نیز «بدون هیچ پیش‌شرطی» خواهد بود.

اگرچه مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا ساعاتی پس از اظهارات دونالد ترامپ در خصوص آمادگی برای دیدار بدون پیش شرط با رهبران ایران٬ «شرایط» این دیدار را تشریح کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت که اگر «ایرانیان تعهد خود برای تغییر اساسی در نحوه رفتار با مردم خود را نشان دهند»، «رفتار مخرب خود را کنار بگذارند»، بتوانند «قبول کنند که ارزش دارد که وارد یک توافق هسته‌ای شوند که در عمل مانع از تکثیر سلاح‌های هسته‌ای خواهد»، آنگاه رییس جمهوری گفته است که آماده است تا بنشیند و با آنها گفتگو داشته باشد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. مخالفت چرا ؟ روحانی که پس از برجام در سفر به ساری مازندران به شما (و حضرت آقایتان) اطمینان داد که سود شما هم تامین است و میتوانید از چین کالا وارد کنید !
    درست است که ملت فتنه گر ایران همیشه باید تنگدست و گرفتار باشد تا مزاحم نظام مقدس نشود، ولی این هم اندازه دارد.
    بعضی برادران حزب الهی ریش را زدند و در امریکا مشغولند، برای شما هم جا کم نیست ! امریکاست ! به این پوتین اطمینانی نیست. گفتن از ما !

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »