واکنش جهانی به افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم در ایران؛ خشم و تهدید

زیتون– جمهوری اسلامی امروز (یکشنبه ۱۶ تیرماه) به صورت رسمی اعلام کرد که نسبت به تعهد خود به توافق هسته ای درباره «میزان درصد و غلظت غنی سازی» پایبند نیست.

پیش از این خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام رسمی ایران گزارش داده بود که ایران امروز غنی سازی ۵ درصد اورانیوم را اعلام می کند.

این تصمیم با واکنش‌های جهانی مواجه شد.

امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه، تصمیم ایران برای افزایش سطح غنی‌سازی را محکوم کرد و آن را «نقض» توافق اتمی وین خواند.

یک روز پیش از این اقدام جمهوری اسلامی، حسن روحانی و امانوئل مکرون، رؤسای جمهوری ایران و فرانسه، با یکدیگر تلفنی گفت‌وگو کرده بودند.

براساس گزارش دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه دو طرف موافقت کردند تا ۲۴ تیر (۱۵ ژوئیه) برای یافتن شرایطی جهت آغاز گفت‌وگوها با هدف حفظ برجام تلاش کنند.

در همین حال خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام فرانسوی بدون بیان جزئیات اعلام کرد که رئیس جمهور فرانسه روز یکشنبه بر گفت‌و‌گوی طرفین در این تاریخ تاکید کرده است.

آقای روحانی در گفت‌وگوی تلفنی با رئیس جمهور فرانسه خواستار لغو همه تحریم‌ها شده و گفته بود که این اقدام «می‌تواند آغازی برای یک حرکت بین ایران و ۱+۵ باشد».

سخنگوی فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز با اشاره به اینکه «ما از اعلان جدید ایران به‌شدت نگرانیم» گفت: «با سایر اعضای برجام برای رایزنی درباره گام‌های بعدی ذیل برجام، از جمله کمیسیون مشترک، در تماسیم».

 

 

 

وزارت خارجه آلمان نیز روز یک‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای نسبت به این تصمیم ایران ابراز «نگرانی شدید» کرد و نوشت که در این خصوص منتظر اطلاعات بیشتر از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

این وزارتخانه از ایران خواست تا «تمامی فعالیت‌های ناسازگار با تعهداتش [در برجام] را متوقف کرده و بازگرداند.» در این بیانیه آمده که آلمان برای تعیین گام‌های بعدی «جهت پایبند نگه داشتن ایران به تعهداتش» در حال حاضر با طرف‌های باقی‌مانده در برجام در حال رایزنی است.

 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نیز از تصمیم جدید ایران با عنوان «کاری بسیار بسیار خطرناک» نام برد و قدرت‌های جهانی را به برقراری تحریم‌های «فلج‌کننده» علیه ایران فرا خواند.

وی گفت: «مقاله‌ای خواندم که در آن آمده بود افزایش سطح غنی‌سازی ایران یک گام کوچک است؛ این اشتباه است؛ جنگ جهانی دوم نیز زمانی شروع شد که آلمان نازی یک گام کوچک برداشت؛ (وقتی که) وارد منطقه راین شد؛ کسی چیزی نگفت و کاری نکرد؛ کار بعد (از سوی آلمان نازی) منضم کردن اتریش و ورود به منطقه نفوذ شوروی‌ها بود؛ (همه این‌ها با یک کار به ظاهر کوچک آغاز شد. بنا بر این، کار ایران) یک گام بسیار بسیار خطرناک است».

 

اتحادیه اروپا نیز امروز اعلام کرد طرف‌های توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران در مورد امکان برگزاری یک جلسه اضطراری رایزنی می‌کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس، سخنگوی اتحادیه اروپا این مطلب را پس از آن گفت که ایران اعلام کرد سطح غنی سازی مقرر در برجام را رعایت نمی‌کند.

به گفته مایا کوتسیانچیچ، اتحادیه اروپا از این تصمیم ایران «به شدت نگران» است و در مورد تبعات آن هشدار داده است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. لطفا نتانیاهورا داخل آدم نیاورید! ولی به اروپائیان باید گفت که چقدر در برابر آمریکا زبون هستید!
    باز هم گلی به جمال ایرانیانی که جلو یک قلدر جهانی ایستاده اند و نمی ترسند.
    ایران قوی تر از همیشه خواهد ماند. ایران ملت و فرهنگ و قدرت بزرگی بوده و خواهد بود. اشکالات داشته و داریم، ولی افتخارات هم زیاد داشته و داریم.
    ما ملت کوروش و سعدی و حافظ و فردوسی هستیم. جوانان ما با تروریست های داعش که مزدوران غرب و آمریکا و اسرائیل و عربستان و امارات بودند، در دو کشور عراق و سوریه جنگیدند و پیروز شدند. حسادت و حقارت دشمن باعث شده که اینچنین پاچه ملت ما را بگیرد،

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »