زیتون– فاطمه خ. مشهور به سحر تبر که بواسطه عملهای متعدد زیبایی و گریمهای عجیب٬ مشهور شده بود بازداشت شد.
کاربران رسانههای اجتماعی برای اولین بار خبر بازداشت این اینفلوئنسر اینتساگرام را عصر امروز (شنبه) منتشر کردند.
ساعتی پس از آن وب سایت خبر آنلاین مدعی شد که او «پس از ارسال پیامهای متعدد مردمی به سامانه دادسرای ارشاد و درخواست پیگیری، به دستور دادسرای ارشاد تهران بازداشت شده است.»
این وب سایت اضافه کرد از جمله جرایم این او، ترویج خشونت، تحصیل مال از طریق نامشروع، توهین به مقدسات، توهین به حجاب اسلامی، گسترش اباحه گری و تشویق جوانان به فساد است.
بهمن ماه سال گذشته نیز برخی از کاربران پر مخاطب اینستاگرام به صورت ناگهانی و هماهنگ٬ عکس و ویدئوهای با حجاب کامل منتشر کردند.
اکثر این افراد که از طریق انتشار عکسها و ویدئوهایی خاص٬ در بین کاربران ایرانی اینستاگرام مشهور شده بودند٬ به تبلیغات رو آورده بودند. آنها معمولا ظاهری متفاوت از نرمهای تبلیغ شده توسط جمهوری اسلامی داشتند و تصاویری از میهمانیها و …. را منتشر میکردند. اما به ناگهان همگی تصاویر بدون حجابشان را حذف و تاکید کردند که در طرح «سالم سازی فضای مجازی» به صورت «داوطلبانه» شرکت کردهاند. تصاویر جدید این افراد با حجاب است و در صفحههای شخصیشان در اینستاگرام قید شد که «تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران» هستند.
۱۲ دی ماه همان سال جواد جاویدنیا٬ سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه از وجود حکم قضایی برای فیلترینگ شبکه اجتماعی اینستاگرام خبر داد.
او تاکید کرد که هماکنون دستور قضایی برای فیلتر این سرویس داریم و نظر اکثریت شورای عالی فضای مجازی و دیگر تصمیمگیران نیز مبنی بر فیلتر شدن این سرویس است.
سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی ادامه داد: «طبق مصوبات شورای عالی فضای مجازی ترافیک اینستاگرام از یک سطح بالاتر نباید میرفت که متأسفانه فراتر رفت و از طرفی براساس مصوبات این شورا باید دولت برای فعالیت این شبکه در کشور مجوز دولت پس از التزام این شبکه اجتماعی به قوانین کشور و انتقال سرورها به داخل کشور مجوز صادر میکرد که این کار هم انجام نشدهاست.»
این مقام دادستانی گفت که «در حال حاضر دستگاه قضایی میتواند به صورت یکطرفه با توجه به انجام نشدن مصوبات شورا اقدام کند اما فعلاً منتظر اجماع نظر در این زمینه هستیم؛ ولی اگر صبر کردن فایده نداشته باشد دستگاه قضایی تصمیم لازم را خواهد گرفت.»
اردیبهشت ماه همان سال نیز صفحه اینستاگرام شماری از مربیان رقص و ورزشکاران زن در ایران بسته شد.
در صفحه اینستاگرام این افراد پستی مبنی بر بسته شدن آن «با دستور قضایی» منتشر و دیگر مطالب آنها پاک شد.
آن زمان کمال هادیانفر٬ رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا)٬ سوم اردیبهشت ماه گفت که نیروهای ویژه پلیس مشغول بررسی ۵۱ هزار صفحه اینستاگرام هستند که به گفته او «محتوای مستهجن و مبتذل» دارند.
اینستاگرام برعکس توییتر و تلگرام و سایر شبکههای اجتماعی در ایران فیلتر نیست. و تا کنون نیز خبری مبنی بر همکاری صاحب اپلیکیشن اینستاگرام٬ فیس بوک٬ با مقامات قضایی ایران منتشر نشده است.