حمله به سفارت آمریکا در بغداد؛ واکنش‌ها و پیامدها

زیتون– برخی از معترضان عراقی٬ امروز به سفارت آمریکا در بغداد حمله کردند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز سه‌شنبه به نقل از یک خبرنگار حاضر در محل از «هجوم» معترضان به داخل سفارتخانه خبر داد.

حمله به سفارت آمریکا در بغداد دو روز پس از حمله نیروهای ایالات متحده به مواضع کتائب حزب‌الله، رخ داده است.

سفارت آمریکا در بغداد در بخشی از بغداد به نام «منطقه سبز» قرار دارد که به‌شدت حفاظت‌شده است. در همین حال در میان افرادی که خبرگزاری‌ها «معترض» می‌خوانند عده زیادی از اعضای حشد الشعبی نزدیک به ایران حضور دارند.

خبرگزاری خبر از آن دادن که معترضان در اصلی سفارتخانه را شکسته، به داخل رفته و سالن پذیرش این ساختمان را به آتش کشیده‌اند.

در پی این اقدام، عادل عبدالمهدی که به‌رغم استعفا هم‌چنان ریاست دولت را بر عهده دارد، در پیامی که ظهر سه‌شنبه منتشر شد از معترضان خواست که ساختمان سفارت را «ترک کنند».

پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات عراقی نوشته بود که سفیر آمریکا و دیگر کارکنان این سفارتخانه برای حفظ جان‌شان «تخلیه شده‌اند.»

دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، پس از این حمله در یک پیام توییتری جمهوری اسلامی را متهم کرد که طراح و سازمان‌دهنده حمله به سفارت کشورش در بغداد، پایتخت عراق، است.

او در ادامه این پیام که ساعتی پس از هجوم معترضان به ساختمان سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد منتشر شد تاکید می‌کند که مسئولیت کامل این رخداد را بر عهده تهران می‌داند.

رییس جمهور آمریکا در توییت تازه خود این اتفاقات را چنین مورد اشاره قرار داده است: «ایران یک پیمانکار آمریکایی را کشت و بسیاری را زخمی و مجروح کرد. ما با قدرت پاسخ دادیم و همیشه هم خواهیم داد. حالا ایران حمله به سفارت آمریکا در عراق را ترتیب داده است. مسئولیت کاملا بر عهده آنهاست.»

مارکو روبیو٬ سناتور آمریکایی در این رابطه در حساب کاربری‌اش در توییتر نوشت: «ایران مستقیماً مسئول سازماندهی و هماهنگی حمله به سفارت آمریکا در عراق است و باید برای این اقدام و امنیت هر یک از آمریکایی‌ها که در آنجا خدمت می‌کنند، پاسخگو و مسئول باشد.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »