آیا ترامپ‌ و جنگ‌افروزان امریکایی به‌دنبال جنگ‌ با ایران هستند؟

مهدی نوربخش

رهبران سیاسی کشور ما بارها گفته‌اند که نمی‌خواهم ‌ با امریکا وارد تنش‌های بیشتر و یک جنگ شوند. اما شواهد زیادی در دست است که ترامپ و جمهوری‌خواهان جنگ‌افروز به‌دنبال جنگ با کشور ما هستند.

روز پنجشنبه روزنامه واشینگتن‌پست از حمله ناکام برای ترور دیگری هم‌‌زمان با ترور سردار‌ قاسم سلیمانی توسط دولت ترامپ پرده برداشت. بنا به گزارش این روزنامه همزمان با ترور سردار سلیمانی، ترور آقای عبدالرضا شهلایی از نیروهای سپاه قدس پاسداران در یمن طراحی شده بوده است. ترور سردار سلیمانی بخشی از برنامه وسیعی بوده که دولت ترامپ برای ترور رهبران نظامی ایران در نظر داشته است. ترور آقای شهلایی در یمن با مشکل روبرو شده و دولت ترامپ نتوانسته ترور او را عملی کند.

عملیات نظامی امریکا در یمن زمانی فقط در چهارچوب حمایت از نیروهای ائتلافی به رهبری عربستان سعودی برای سرکوب حوثی ها معرفی می‌شده اما نقش امریکا در یمن بسیار بیشتر از حمایت از تلاش‌های نظامی عربستان سعودی بوده است. نظامیان امریکا در گذشته زمانی به‌طور مستقیم و به اشکال مختلف برای سرکوب حوثی‌ها در یمن وارد جنگ شده‌اند.

روز پنجشنبه مجلس نمایندگان امریکا موفق شد تا برای حملات نظامی امریکا در تنش با ایران محدودیت‌هایی وضع و اعمال کند. این تلاش به‌دنبال گزارش وزیر امور خارجه امریکا، پامپیو، و نظامیان آمریکا در روز چهارشنبه برای توجیه  ترور سردار سلیمانی صورت گرفته بود. پامپیو و نظامیان امریکا نتوانسته بودند‌ دموکرات‌ها و تعدادی از جمهوری‌خواهان قانع کنند. تنها توجیه بدون پشتوانه آنها این بوده که سردار سلیمانی و سپاه قدس در حال برنامه ریزی برای حمله به چند سفارتخانه امریکا در خاورمیانه و قتل تعداد زیادی از امریکائیان بوده.

پامپیو ‌در یک مصاحبه با کانال تلویزیونی فاکس در روز جمعه گفته بود ما از زمان و مکان حمله سپاه به سفارتخانه‌های امریکا در خاورمیانه خبر نداریم اما به یقین می‌دانیم که این حملات برنامه‌ریزی شده‌اند. سخنگوی پنتاگون‌ در مورد شکست طرح ترور شهلایی اطلاعات بیشتری به رسانه های امریکا نداده است. او گفته است که ما گزارشی در دوم ژانویه از حملاتی در یمن دریافت کرده ایم که به عبد الرضا شهلایی و سپاه قدس مربوط می‌شوند.

وزارت امورخارجه امریکا در ماه‌های گذشته ۱۵ میلیون دلار به‌عنوان جایزه برای دریافت هرگونه اطلاعاتی که شبکه مالی بین ایران و حوثی ها را روشن کند اختصاص داده. دولت امریکا عبدالرضا شهلایی را در راس این شبکه دانسته و می‌گوید او در سال ۲۰۰۷ مسئول رباییدن پنج امریکایی در کربلا و کشتن آنها بوده است.

سال گذشته بریان هوک در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته بود که دولت امریکا از نقش شهلایی در حمایت از حوثی ها اطلاعات کافی داشته و اورا بسیار خطرناک می‌داند. بعد از جنگ جهانی دوم این اولین باریست که دولت امریکا و ترامپ دست به جنایت ترور یک درج‌ دار ارتشی در کشور دیگری می‌زند. سی‌ان‌ان گزارش داده که یکی از نزدیکان ترامپ‌ که خواسته بود نامش مخفی و فاش نشود‌ گفته است که ترور سردار سلیمانی بنا به توصیه مایک پامپیو و سناتور لینزی گرام‌ صورت گرفته است. ترامپ بخاطر حمایت جمهوریخواهان‌ در سنای امریکا در پروسه استیضاح خود‌ دستور ترور سردار سلیمانی را صادر کرده است. بسیاری در محافل آکادمیک و نظامی در امریکا اعتقاد دارند‌ که این ترور نوعی اعلام جنگ از طرف ترامپ به ایران بوده است.

طبق گزارش مجله جنگ‌های طولانی (Long War Journal)دولت عربستان سعودی در طول ماه‌های گذشته از حجم حملات نظامی خود به حوثی ها کاسته است. در سال ۲۰۱۷ میلادی تعداد حملات هوایی ائتلاف ضد حوثی عربستان سعودی ۱۲۵ عدد بوده است اما در سال ۲۰۱۹ به ۸ عدد تقلیل یافته است. حوثی ها در حال حاضر به دو‌ دسته تقسیم شده اند، گروهی می‌خواهن  با ایران بمانند و گروه دیگری می‌خواهند خودشان با عربستان سعودی وارد مذاکره شوند.

جنگ افروزان امریکایی در حزب جمهوری‌خواه امریکا بسیار مایلند که پای دولت ترامپ را در جنگی با ایران در خاورمیانه باین منطقه بکشند. این درست چیزی‌ست که ناتانیاهو‌ از ابتدا خواسته و محمد‌بن‌ سلمان هم همراه او‌ بوده است. جنگ افروزان ایرانی در خارج که ترامپ را برای چنین جنگی حمایت می‌کنند، دلی در گرو منافع ملی و آبادانی کشور ندارند. آنها به هر قیمتی به‌دنبال تغییر رژیم در ایران هستند، دقیقا چیزیکه‌ نیوکان‌های امریکائی نظیر بولتون و‌پامپیو‌ می‌خواهند. جنگ افروزان داخلی که این روزها مجددا شعار بستن تنگه هرمز را‌ سر می‌دهند و میخواستند که در حملات ایران به‌ پایگاه نظامی عین الاسد و اربیل در عراق سربازان امریکایی کشته شوند، مجددا در یک زمین با جنگ افروزان خارجی و امریکایی بازی میکنند. آنچه امروز تبلیغ میکنند برای شکستن و بی اثر کردن برجام‌ هم تبلیغ می‌کردند. تصمیم مدبرانه رهبران سیاسی کشور در اطلاع رسانی به امریکاییان پیش از حمله برای جلوگیری از کشته شدن سربازان امریکائی و شروع جنگ‌ دیگری با ایران باید مورد تقدیر قرار گیرد. بسیاری از کسانی‌که امروز شعار بستن تنگه هرمز و یا روش‌های خشونت امیز دیگری را برای مقابله با دولت کاملا غیر قابل پیشبینی ترامپ می‌دهند، در زمان جنگ بین ایران و عراق حضور نداشته اند. آنها در مقابل سفره و کیسه مفتی که نظام در مقابل آنها پهن کرده است نشسته و از آن ارتزاق میکنند. انها منافع ملی کشور ‌و آبادانی این خاک برایشان مهم نیست. آنها بدنبال خشونت برای بستن فضا، کاسبی از جنگ و اضمحلال کامل اقتصادی کشورند. باید با صدای بلند خشونت را محکوم کرد و در این شرایط بحرانی اجازه نداد تا آتش جنگی دیگر با کشور ما روشن گردد. جنگ افروزان خارجی جنگ میخواهند و کافی نیست که ما بگوییم جنگ نمیخواهیم و یا آنها بدنبال جنگ با کشور ما نیستند. آنها از هر فرصتی استفاده میکنند تا شروع کننده یک جنگ با کشور ما باشند. استیضاح ترامپ‌ و‌انتخابات امریکا در پیش روست. جنگ میتواند به جمهوریخواهان کمک کند‌تا بر سر قدرت بمانند. باید فکر کنیم که پلهایی راکه دموکرات ها دارند از طریق مهار با ترامپ‌ با ما میسازند خراب نکنیم. صبر و بصیرت، و نه احساس و شعار در حال حاضر میبایست چراغ راه ما باشد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

6 پاسخ

  1. احتمالا ایران به هر ترتیبی سعی میکنه تا پایان انتخابات امریکا و برداشته شدن تحریم تسلیحاتی دووم بیاره و صبر کنه و اگه کارد باه استخونشون برسه یک بمب اتمی رو امتحان میکنن و وارد باشگاه اتمی میشن.

  2. اپوزیسون برانداز ظاهرا از ترامپ نا امید شده اندو فکر می کنند براندازی مجازی در فضای مجازی به آنها حال میدهد!

  3. بله جمهوری خواهان شمشیر را از رو بسته اند و جنگ می خواهند،. اما در صورت پیروزی هیلاری محبوب آقای نوربخش این جنگ با ظرافت بیشتر و به بهانه سوریه یا …. و با مشارکت ناتو شروع می شد. به مردم آدرس غلط ندهیذ! دمکرات ها پل می سازند برای جنگی فریبکارانه تر و نه برای صلح!

  4. سلام
    شایداولین برداشتی که از این مقاله میتوانم کرد این است که گویا نویسنده یک دموکرات است؛ امریکا چندین دهه است که کارت ایران محل بکش بکش بین جمهوریخواهان و دموکراتها شده از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۳ بگیر تا همین سقوط دردناک هواپیمای اوکراین .
    شما استیصال خامنه ای را چگونه درایت و مهار بحران میبینی؟ برادر بزرگوار جنگ خارج از مرزها و جنگ نیابتی و شعار تو خالی مرگ بر امریکا فقط به فقط یکی از مشکلات فکری و تیم متحجر و جمود اندیش این رهبر پابه سن و بی کفایت است .
    شما ببینید که این رهبرمثلا با درایت ( البته از منظر شما ) چه بروز این مرز و بوم اورده؛ ایجاد چندین ابر بحران که هر رهبر خردمندی را مجبور به استعفاء کرده نه تنها به این اقا اثر نکرده بلکه ایشان وقیح تر هم شده و دستور شلیک اتش به اختیار به یکسری ابله داده ! انوقت شما با این کارنامه نشسته اید و برای ایشان هورا میکشید که به به خدا را شکر که هنوزبمب نپال بد سر مردم نریخته .

  5. ” باید فکر کنیم که پلهایی راکه دموکرات ها دارند از طریق مهار با ترامپ‌ با ما میسازند خراب نکنیم. صبر و بصیرت، و نه احساس و شعار در حال حاضر میبایست چراغ راه ما باشد.”
    با سلام. شما بهتر از ما میدانید که اینکار از نظام مقدس اسلامی ساخته نیست. هدف نظام در مرحله اول خروج امریکا از منطقه و به دست گیری قدرت مطلقه منطقه است. در مرحله دوم طویله کردن کاخ سفید. اینکه ایران نابود شود و ملیون‌ها ایرانی کشته شوند به کتف چپ نظام مقدس اسلام نیست.

  6. جناب نوربخش فعلا دولت خودتان یعنی جمهوری اسلامی، داره ما ملت ایران را می کشه و در جنگ رسمی با ایران هست. کم تر ماله بکشید.
    سایت محترم، شما هم منتشر نمیکنید، حداقل به خودشان بگویید

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »