زیتون– محمدجواد ایروانی٬ معاون نظارت و حسابرسی دفتر رهبر جمهوری اسلامی٬ خبر از آن داد که بعد از این «نهادهای اقتصادی» زیر نظر دفتر رهبر جمهوری اسلامی وارد «بورس» میشوند.
به گزارش خبرگزاری فارس، او که امروز (سهشنبه) در همایش «هماندیشی سالانه نهادهای ذیل دفتر رهبری» سخنرانی میکرد، گفت در این زمینه با وزیر اقتصاد هماهنگ شده «که حضور این شرکتها در بورس سرعت بگیرد».
ایروانی همچنین با دفاع از عملکرد نهادهای اقتصادی زیرنظر دفتر خامنهای گفت که این نهادها «کارهای ویژهای» با ابتکار خود میکنند که بخشی از آن مربوط به تحریمهاست.
به گفته این عضو دفتر خامنهای، «نهادهای انقلابی» در زمینه مقابله با تحریمها «کارهای عجیب و غریب انجام دادند که نمیتوانیم آنها را بازگو کنیم.»
او جزئیاتی از این «کارهای عجیب» ارائه نداده، ولی گفت که در صنعت فولاد ایران که «در انحصار دو جا بود»، همکاری نهادهای زیر نظر دفتر رهبر باعث شد که این «دو جا» پس از تحریم به زمین نخورند.
معاون نظارت و حسابرسی دفتر رهبر جمهوری اسلامی همچنین گفته است نهادهای زیر نظر دفتر رهبر جمهوری اسلامی «کمتر از هشت دهم درصد در اقتصاد ملی نقش دارند». او به منبع آمار خود اشاره نکرد.
معاونت نظارت و حسابرسی دفتر رهبر جمهوری اسلامی به جز نهادهای اقتصادی سپاه پاسداران، از طریق موسسه «مفید راهبر» بر عملکرد سه نهاد دیگر نظارت مالی دارد.
این معاونت همچنین مسئولیت تأمین بخشی از هزینههای دفتر رهبر را بر عهده دارد. تأمین این هزینهها از محل نهادهای اقتصادی زیر نظر رهبر صورت میگیرد.
بسیاری از شرکتهای زیر مجموعه نهادهای اقتصادی زیر نظر بیت آیتالله خامنهای، هم اکنون درصد قابل توجهی از بازار سهام ایران را در اختیار دارند. یکی از شرایط ورود به بورس ارائه صورتهای مالی این شرکتهاست. همزمان سازمان بورس نیز موظف است این اطلاعات را در اختیار عموم قرار دهد.
بخش عمدهای از شرکتها، نهادها و بنیادهای اقتصادی تابع رهبر جمهوری اسلامی از پرداخت مالیات به دولت معاف هستند و نظارت بر عملکرد مالی آنها در انحصار دفتر آیتالله خامنهای است. در سالهای گذشته، مسئله نظارت بر نهادهای رهبری و پرداخت مالیات بارها مطرح شده بود.
پیش از این بهزاد نبوی، فعال سیاسی اصلاحطلب گفته بود ۶۰ درصد از ثروت ملی ایران در اختیار چهار نهاد «ستاد اجرایی فرمان امام»، «قرارگاه خاتم»، «آستان قدس» و «بنیاد مستضعفان» است که از مجموعه نهادهای وابسته به دفتر رهبر جمهوری اسلامی محسوب میشوند.
شش سال پیش، خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی ارزش داراییهای ستاد اجرایی فرمان امام را با استناد به بیانیههای رسمی ستاد، آمار بورس اوراق بهادار تهران، وب سایت شرکتها و اطلاعات خزانه داری آمریکا حدود ۹۵ میلیارد دلار تخمین زده بود و آن را یک “امپراتوری اقتصادی عظیم” توصیف کرد.
وال استریت ژورنال نیز در گزارشی اختصاصی، ارزش مالی بنیاد مستضعفان، ستاد اجرای فرمان امام و آستان قدس رضوی را مجموعه ۲۰۰ میلیارد دلار ارزیابی کرده بود.
2 پاسخ
آن نهادها زیر نظر نیستند زیر امر و در اختیار خامنه ای هستند. انحرافی حرف نزنند.
شرکتهای ورشکسته را واگذار می کنند. بقیه هم ورشکسته اند ولی هنوز رمقی دارند تا وسیله دریافت پول باشند
خدا به بازار سرمایه رحم کند.معلوم نیست این ها با چه هدفی وارد بورس می شوند.چون بسیار غیر شفاف هستند.معلوم نیست حسابرسی آن ها چگونه انجام شده.بدهی های انباشته دارند و از مالیات هم معافند. آیا شرایط بورس را برای ورود دارند یا به پشتوانه عنوانش وارد بورس می شوند و درصدد چاپیدن پول سرمایه گذاری بورس از روش های ممکن هستند؟
دیدگاهها بستهاند.