کیوان صمیمی

ترامپِ خارج، ترامپِ داخل

زیتون– در وضعیتی که جریان‌ها و گفتمان‌‌های سیاسی ایرانِ امروز  در بن‌بست به سر می‌برند و راهکاری برای خروج از بحران‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی امروز ایران به‌چشم نمی‌خورد، کیوان صمیمی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی با سابقه، چاره‌ی کار را جنبش‌های اجتماعی می‌داند و به تقویت زیرساخت‌های آن نظر دارد. در تداوم تلاش‌های این روزنامه‌نگار و زندانی سیاسی سابق سیاسی، برای پی‌ریزی حرکت‌های مردمی، کوتاه‌نوشت‌هایش از این پس در زیتون و در ستونی هفتگی با عنوان «صمیمانه با جنبش‌های اجتماعی» منتشر خواهد شد. نخستین یادداشت از این مجموعه در ادامه می‌آید.

   ***

ترامپِ داخل، ترامپِ خارج

همکاریِ حساب‌شده‌ای برای سقوط حکومت، درجریان است. نئوکان‌ها و نئولیبرال‌های امریکایی که بخشِ افراطی و پوپولیست حزب جمهوری‌خواه هستند «فشار از خارج» را برعهده دارند. نئواصولگرایان ایرانی هم، بخشِ افراطی جریان راست داخل هستند که اکثریت مجلس آینده را هم تصرف کرده‌اند.

سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل و امریکا، سال‌هاست مهره‌هایی مقدس‌نما را پرورش داده‌اند که مشی اختناق را به مقامات مستعد تزریق کنند. مستعدینِ برقراریِ استبداد، ریشه‌ی وابستگیِ اکثریتشان «زر» و «زور» است و ریشه‌ی وابستگی اقلیتشان هم «تزویر». (یا همان توهّم ایدئولوژیک).

«فشار از داخل» برعهده‌ی مهره‌های مقدس‌نماست که بعضی‌شان لو رفته‌ و زندانی‌اند و چند نفری هم اعدام شدند و بقیه هم کماکان مشغول تاثیرگذاریِ نامحسوس بر مستعدین. ترامپیان خارج و داخل درحال انجام‌دادن اقداماتی هستند که به سقوط این حکومت و ایجاد یک حکومت ترامپی ختم شود.

چه حکومت سقوط کند یا نکند، راه نجات ما دنبال‌کردن پروسه‌ی دموکراتیزاسیون است ولی چگونه؟ از طریق جنبش اجتماعی.

اگر در جمع‌هایی حتی دوسه نفره، حضوراً تهیدستان را به‌هر شکل که می‌توانیم یاری رسانیم و ارتباط را ادامه دهیم، زیرساخت‌های جنبش خشونت‌پرهیز اجتماعی‌ را هم فراهم کرده‌ایم.

فقط و فقط جنبش مردمی‌ست که به دموکراسی پایدار منجر می‌شود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

6 پاسخ

  1. این سئوال واقعا وجود دارد که منافع ترامپیست ها از سقوط حکومت چیست؟
    آیا سقوط برای آنها مهم است یا یک حکومت کم و بیش مهار شده که بتواند موجب ترس باشد و در عین حال خطری واقعی منافع استراتژیک آمریکا را تحدید نکند؟
    تصور اینکه در ایران یک حکومت کم و بیش دمکرات و در عین حال مستقل و قوی شکل بگیرد تا چه حد واقعی است؟

  2. فقط تو و استمرار طلبان خوبید!
    اصولگرایان داخل از هر نوعش ،روی دیگر اصلاح طلبان هستند.هر دو دنبال سفره انقلابند .اگر ترامپ فقط و فقط یک کار خوب انجام داده باشه ،نشون دادن چهره واقعی اصلاح طلبان و طرفدارانشان در داخل و خارج و همچنین رسانه های به ظاهر مخالف نظام است.به خاطر همین هم انقدر ازش ناراحتید.

  3. با سلام. من متوجه نشدم که چرا ترامپت و یا غرب میخواهد حکومت ایران را عوض کند. حتی نفرمودید که حکومت ترامپتی چگونه حکومتی است؟ نظام مقدس اسلامی بهترین دست غرب و اسراییل است چون یک لولو است که از ترس آن حکومت‌های عربی کلی از غرب اسلحه میخرند. اسرأییل هم دیگر لولو نیست و شده دوست کشور‌های عربی. در طی این ۴۱ سال نظام مقدس اسلامی بزرگترین خدمت را به غرب و اسرأییل کرده و بزرگ‌ترین ضربه را به مردم ایران زده است.

  4. با سلام
    از ادمینهای محترم مستدعی هستم که از تحلیل ها و نقطه نظرات اقای مهدی خلجی هم استفاده کنید ایشون تحقیقات بسیار ارزشمندی در مورد جامعه سیاسی و فقهی ایران انجام داده و نظرات بسیار جالبی هم مطرح کرده ! مثلا : در خصوص اینکه چرا در ایران انقلاب نمیشود و یا در مورد رشد و نمو علوم فقهی کارهای جالبی انجام داده.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

کیوان صمیمی

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »