«متهم اصلی» آمار کشته‌شدگان آبان را منتشر کرد

زیتون– عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران، شب گذشته (شنبه ۱۰ خرداد) در یک برنامه تلویزیونی برای اولین بار از آمار رسمی کشته شدگان اعتراضات آبان ۹۸ سخن گفت.

به گفته او ۸۰ درصد در کسانی که در اعتراضات آبان سال ۱۳۹۸ کشته شدند با سلاح‌های سازمانی جان باخته‌اند.

عبدالرضا رحمانی فضلی در مصاحبه با «برنامه نگاه یک» در خصوص تعداد کشته شدگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ گفت: «حدود ۴۰ یا ۴۵ نفر یعنی حدود ۲۰ درصد کشته‌شدگان، افرادی بودند که با سلاح‌هایی کشته شدند که سلاح سازمانی نبود و این افراد شهید خوانده شده‌اند.»

بر این اساس به گفته وزیر کشور بین ۲۰۰ تا ۲۲۵ نفر در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ کشته شدند و ۸۰ درصد آنها با سلاح های سازمانی جان خود را از دست دادند.

وزیر کشور در حالی این آمار را ارائه کرد که از سوی برخی چهره‌های سیاسی کشور٬ او خود متهم اصلی سرکوب خشونت بار اعتراضات آبان است.

انگشت اتهام به سوی وزیر کشور

مطهری حدود دو هفته پیش در آخرین نطق پیش از دستور خود در مجلس دهم گفته بود: «وزیر کشور مقصر اصلی حوادث آبان است که در آن مدت افراد زیادی کشته شدند.»

مطهری گفته بود مقصر سرکوب معترضان آبان ماه وزیر کشور است و در حالی که طرح استیضاح او آماده بود رییس مجلس جلوی آن را گرفت.

وزیر کشور در نامه‌ای که در نشست علنی دوشنبه ۲۹ اردیبهشت خوانده شد علی مطهری را به دلیل اظهاراتش درباره این رویداد تهدید کرد.

عبدالرضا رحمانی فضلی در نامه‌ای که در مجلس خوانده شد نوشت: «حوادث آبان ماه، وقایع و تصمیمات پیش، حین و پس از آن، مسئله ملی و فرابخشی است که هر یک از دستگاه‌های مسئول بر اساس وظایف ذاتی پاسخگوی اقدامات خود خواهند بود. در حال حاضر بررسی همه جانبه موضوع توسط مقامات و نهادهای ذیربط و نظارتی انجام یافته و در هیچکدام از گزارش‌های صادره، قصور یا تقصیری متوجه وزارت کشور نشده است.»

آذرماه سال گذشته اما وزیر کشور به صورت تلویحی ایفای نقش در سرکوب معترضان را پذیرفته بود.

عبدالرضا رحمانی فضلی٬ وزیر کشور٬ در جلسه‌ای با نمایندگان مجلس تایید کرده بود که مستقیما به سر معترضان آبان ماه شلیک شده است.

بیست و ششم آذرماه سال گذشته محمود صادقی٬ نماینده مجلس٬ در گفت‌وگو با امتداد٬ ارگان خبری حزب اتحاد ملت٬ گفته بود: «در همین جلسه، یکی از نمایندگان شهرستان‌ها اعلام کرد که دو نفر در حوزه انتخابیه من(محدوده کرج و شهرقدس) با اصابت گلوله به مغزشان جان باخته‌اند و از رحمانی فضلی سوال کرد که آیا امکان تیراندازی، دست کم به پا یا کمر به پایین وجود نداشته که چنین شلیک‌هایی انجام شده است؟ وزیر کشور هم در پاسخ عنوان کرد که خب! شلیک به پا هم انجام شده بوده است.»

تفاوت آمار بین نهادهای بین المللی و جمهوری اسلامی

آمار اعلام شده توسط عبدالرضا رحمانی فضلی با تعداد کشته‌شدگان که توسط نهادهای بین المللی و مدافع حقوق بشر اعلام شده تفاوت دارد.

در همین زمینه، عفو بین‌الملل هفته گذشته جزییات آمار کشته شدگان را اعلام کرد و گفت، دست کم ۳۰۴ نفر در جریان اعتراضات آبان سال ۱۳۹۸ در ۳۷ شهر و هشت استان ایران کشته شدند. با این حال، عفو بین الملل می‌گوید، تعداد واقعی کشته شدگان آبان ۹۸ احتمالا بسیار بیشتر از این تعداد بوده است.

طبق آمارهای عفو بین‌الملل، محله‌های فقیرنشین حاشیه شهر تهران با ۱۶۳ کشته و پس از آن استان خوزستان با ۵۷ کشته و استان کرمانشاه با ۳۰ کشته بالاترین رقم قربانیان را داشته‌اند.

در همین حال خبرگزاری رویترز دوم دی‌ماه ۹۸ در گزارشی ضمن اعلام کشته‌ شدن ۱۵۰۰ نفر در اعتراضات آبان ۹۸، از قول «سه منبع نزدیک به حلقه اطرافیان» خامنه‌ای «و یک مقام چهارم» نوشت که رهبر جمهوری اسلامی به مقام‌های ارشد کشور گفته است «هر کاری لازم است برای متوقف کردن» اعتراضات انجام دهند.

پیش از آن نیز حسین نقوی حسینی٬ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس٬ اعلام کرده بود که در اعتراضات اخیر بیش از «هفت هزار نفر» بازداشت شده اند.

افزایش قیمت بنزین جرقه شروع اعتراض

پس از اعلام افزایش قیمت بنزین در روز جمعه ۲۴ آبان، ده‌ها شهر ایران شاهد اعتراضات گسترده بود.

اعتراض‌های اخیر به گفته مقام‌های دولتی، در بیش از ۵۰۰ نقطه کشور، در ۲۷ استان، رخ داد و تنها شهر تهران شاهد بروز اعتراضات در ۱۰۰ نقطه از شهر بود.

بهمن ماه سال گذشته وب‌سایت «صدای مدافعان» خبری منتشر کرد مبنی بر ایمکه نیروهای مسلحی که طی سال‌های گذشته تحت عنوان «مدافعان حرم» در سوریه برای سرکوب مردم این کشور آماده شده بودند٬‌برای سرکوب مردم به خیابان‌ها فرستاده شدند.

در این متن آمده‌است: «می‌بینیم که دولتی‌ها باز هم مدافعان حرم را به صف اول مبارزه با مردم کشور خود می‌فرستند و خود هیچ مسئولیتی نمی‌پذیرند.»

این متن ادامه می‌دهد: «همان‌طور که در آبان‌ماه شاهد بودیم، اعتراض‌های معیشتی به خشونت کشیده شد و بسیاری از بچه‌های مدافع حرم مجبور به ورود کردن به جریان شدند. در این میان متأسفانه برخی از این عزیزان مانند مرتضی ابراهیمی به شهادت رسیدند. در این جریان شاهد بودیم که باز هم مدافعان قربانی شدند و دولتی‌ها هیچ مسئولیتی نپذیرفتند.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

6 پاسخ

  1. صرفنظرازحرفهای پرازاشکالات اساسی این وزیر پرکار وزحمتکش! که بلاخره توانست درکمترین زمان یعنی باگذشت فقط۷ماه این آمار را زیرهم نوشته وجمع نماید،به افتخارش ۳بار هورا….

  2. هزاران جوان ایرانی رو برای چند لیتر بنزین در خون خود غوطه ور کردند و تنها شش ماه بعد ۵ نفتکش عظیم الجثه بنزین رو بصورت رایگان تقدیم دولت چپ گرای ونزوئلا نمودند!!!
    دیگه چکار باید بکنن تا ما ملت خام ایران بفهمیم اینا نه نژادا ایرانی هستن نه دلشون برای ایران و ایرانی میتپه؟!!!؟

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »