زیتون- حسن روحانی در آیین گشایش بیستو نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب گفت که امروز نویسندگان خلاق و واقعی آثار از ما پول نمیخواهند. آنها از ما آزادی و امنیت میخواهند و ما باید امنیت و آزادی آنها را تضمین کنیم. او با اشاره به سخنان رهبر جمهوری اسلامی در مورد برخورد نکردن با نقادان نیز تاکید کرد نقادی یک نعمت است و نقاد را نباید به زندان انداخت. «البته کسی نباید در پوشش نقادی توهین کند اما کسی که نقد میکند؛ نباید کتاب و اثرش در پیچ و خم کارهای اداری گرفتار شود.»
حسن روحانی در ادامه سخنانش که توسط ایرنا منتشر شد، افزود:« من بارها به وزیر فرهنگ گفتهام که کارها را به دست صاحبنظران، انجمنهای نشر و نویسندگان واگذار کند و به نهادهای مدنی اهمیت بدهیم و نباید به گونهای باشد که یک کارمند یا دانشجو یک کتاب را ممیزی کند.» به گفته او «هرچقدر کارها را به نهادهای مدنی و ناشران واگذار کنیم کارها بهتر انجام میشود و دولت نباید در همه چیز دخالت کند و فقط باید برنامهریز باشد. امروز زمانی است که ما باید به مولفان اهمیت بدهیم و به ناشران فضایی بدهیم که رضایت آنها را به دنبال داشته باشد.»
روحانی با اشاره به اینکه باید فضای رقابت، آزادی باید با شفافیت و بدون رانت برای مولفان و ناشران وجود داشته باشد، اضافه کرد:« فضای پسابرجام فقط مختص اقتصاد و سیاست نیست بلکه فرهنگ در راس امور است و ما به فرهنگ و کتاب اهمیت میدهیم زیرا پیامبر ما که امروز ما در آستانه بعثتش قرار داریم؛ معجزهاش کتاب بود و با کتاب ما را از گمراهیها نجات داد و ما نیز هرچه به سمت کتاب برویم به نفع خودمان و جامعه ماست.»
روحانی با بیان اینکه نمایشگاهی داریم که میتوانیم در آن محصولات خودمان و محصولات دیگران را هم برای مردممان و هم برای مهمانانی که شرکت میکنند؛ عرضه کنیم، ادامه داد:« نمایشگاه تعاملی است برای نویسندگان و محققان که در این مکان دیدار میکنند. در اینجا تبادل فکری، فرهنگی، اندیشه اتفاق میافتد. از شهرهای مختلف در ده روز جمعیت بیش از سه میلیون از نمایشگاه بازدید میکنند. این افراد رنج سفر را تحمل میکنند و جاذبه این نمایشگاه آنها را جلب و جذب میکند.»
او با اشاره به شهرهای مهم فرهنگی در جهان، افزود:« امروز شهرهایی در دنیا وجود دارد که مرکز فرهنگی برای مردم آن شهر، منطقه و گاه در سطح جهان است. شهر، شهر فرهنگی است و با فرهنگ شناخته میشود، با نمایش فیلمهای مختلف با جایزه دادن به فیلمها، با نمایش تئاتر، موسیقی، با نمایشگاهی مهم عکاسی و دهها هنر دیگر.»
روحانی با تاکید بر اینکه ما فکر میکنیم اقتصاد فقط در صنعت به معنای مصطلح و بنگاههای بزرگ اقتصادی و کشاورزی و خدمات به مفهوم بانک و بیمه است؛ گفت:« فرهنگ و صنایع مربوط به فرهنگ یک بازار خلاق است و میتواند بازار اقتصادی مهمی برای یک کشور باشد. نگاه به تاریخ گذشته کتاب به ما نشان میدهد، چه مشاغلی را در کنار خود ایجاد کرده، به غیر از نویسندگان و مترجمین، بخشی از هنر خطاطی مربوط به اسنتساخ کتابهای مختلف و نسخهبرداری از متن اصلی کتابها بود، کتاب نوشته میشد و پس از آن دهها نفر خوشنویس میآمدند؛ همچنین بر مبنای آن جلدسازی میکردند و چاپ انجام میشد و عدهای بودند که کارشان شیرازهبندی کتاب بود. تزئین و تذهیب کتاب نیز یکی دیگر از مشاغلی بود که پیرامون کتاب ایجاد میشد.»
روحانی با تایید این مضوع که امروز فرهنگ خودش میتواند سازنده اقتصاد باشد، افزود:« فرهنگ قدرت بزرگ بینالمللی ماست و امروز دنیا ما را براساس فرهنگمان میشناسد. من در سفرهایی که به کشورهایی همچون پاکستان داشتم؛ دیدم در آنجا بهطور جدی کتابهای شاعران ما همچون بوستان و گلستان خوانده میشود.»
او در پایان گفت:« این فرهنگ است که میتواند بین ملتها ارتباط برقرار کند و این کتاب است که باعث برقراری این ارتباط میشود. کتاب به ما آرامش و آسایش میدهد. کتاب به ما قدرت میدهد و ما اگر انس با کتاب داشته باشیم؛ قدرتمان در صحنه جهانی بالا میرود. قدرت ملت با خواندن و نوشتن افزایش پیدا میکند.»
یک پاسخ
در قران آمده است که به وسیله این کتاب بعضی هدایت و برخی گمراه میشوند ، بهتر نیست که آن قسمت از آیات قران که به نظر بزرگان ممکن است باعث گمراهی شود را ممیزی کنیم ، فی المثل ایه منع تجسس در زندگی مردم !
دیدگاهها بستهاند.