زیتون ـ یلدا امیری: همه چیز در کنترل شخص رهبر جمهوری اسلامی است؛ هر روز در ایران اتفاقاتی که موید این ادعاست در حال رخ دادن است و به نظر میرسد دلیلی هم برای پنهان کردن آن هم نمیبینند.
پس از آنکه کتاب های مدارس و سرفصل درسی دانشگاه ها تغییر کرد آیتالله خامنهای به دنبال تغییر برنامه های آموزشی مهدکودک ها است.
محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزش و پرورش، شامگاه ۱۳ شهریور در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: میگویند هزار روز اول زندگی، هزار روز طلایی است و مهدهای کودک بهترین جایگاه هستند برای اینکه رفتار بسازند چرا که رفتارها که در این سنین ساخته می شود به راحتی تغییر نمیکند. در دولت بحث کردیم که در تمام مهدکودکها همه فعالیت های آموزشی تحت نظر آموزش و پرورش باشد و بهزیستی موافقت کرد که به آموزش و پرورش واگذار شود.
این سخنان وزیر آموزش و پرورش، واکنش سریعی بود به سخنان رهبر جمهوری اسلامی.
تنها دو روز پیش از سخنان حاجیمیرزایی آیتالله خامنهای روز ۱۱ شهریور در ارتباط تصویری با وزیر، معاونان، مدیران و رؤسای وزارت آموزش و پرورش در سی و چهارمین اجلاس آموزش و پرورش با اظهار تأسف از رها بودن مهدکودکها گفت: «بر اساس گزارشهای رسیده وضیعت مهدکودک ها به هیچ وجه خوب نیست و نباید به مهد کودکها نگاه مراکز خدماتی داشت بلکه مراکز مهم آموزشی و پرورشی هستند.»
نفوذ با سند ۲۰۳۰
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود درباره اجرای سند ۲۰۳۰ در برخی مدارس اظهار کرد: «۱۱۶ هزار مدرسه داریم و باید بگوییم نظام آموزش و پرورش، سند دارد و هیچ نیازی به سند دیگری ندارد و سند ۲۰۳۰ موضوعیت ندارد؛ اگر هر موردی را هرجایی دیدند، اعلام کنند که برخورد میکنیم.»
این سخنان هم پاسخ به سخنان رهبر جمهوری اسلامی بود که گفته بود غربی ها اصرار دارند در آموزش و پرورش کشورها برای تحمیل سبک غربی نفوذ کنند و سند ۲۰۳۰ نمونه همین نفوذ است.
رهبر جمهوری اسلامی: «بر اساس گزارشهای رسیده وضیعت مهدکودک ها به هیچ وجه خوب نیست و نباید به مهد کودکها نگاه مراکز خدماتی داشت بلکه مراکز مهم آموزشی و پرورشی هستند.»
آیت الله خامنهای گفت: «امروز فلسفه اجتماعی غرب در خود غرب شکست خورده و مظاهر فسادانگیز آن از هالیوود تا پنتاگون کاملاً نمایان است. دشمن قصد دارد کاری را که به وسیله نظامی از انجام آن ناتوان است، با نفوذ و از راههایی مانند سند ۲۰۳۰ و ساختن انسانهایی تربیت کند که مثل او فکر و اهداف عملیاتی او را پیاده کنند تا زمینه غارت ملت ها فراهم شود.»
سند ۲۰۳۰ یا اهداف توسعه پایا مربوط به یونسکو است، مجموعهای از اهداف هستند که روسای دولتها، نمایندگان بلندپایه نهادهای تخصصی سازمان ملل متحد و جامعه مدنی در سپتامبر ۲۰۱۵ گرد هم آمدند و در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دستورکار آن را تصویب کردند. این دستورکار که جایگزین اهداف توسعه هزاره شد، شامل ۱۷هدف اصلی و ۱۶۹ هدف ویژه است که نقشه راه جامعه بینالمللی را در زمینه توسعه پایا برای پانزده سال آینده ترسیم میکند.
بخشهای مهمی از این سند به مسائلی همچون آموزش محیط زیست، برابری جنسیتی و فرصتهای برابراجتماعی برای زنان و مردان، حقوق بشر، رفع تبعیض از اقلیتها، احترام به تنوع فرهنگی و ترویج آموزش بین فرهنگی، کنار گذاشتن گفتمان هویتی بسته، تربیت نسل جدید با نگاه شهروند جهانی، فرهنگ صلح و عدم خشونت میپردازد.
مهدکودکها عامل نگرانی امامان جمعه
محمد عبادی زاده، امام جمعه بندرعباس هم روز جمعه ۱۴ شهریور پس از سخنان رهبر جمهوری اسلامی در مورد مهد کودکها گفت: «گاهی کلیپهایی از درون مهدهای کودک منتشر میشود که نگران کننده بوده و این نگرانی برای خانواده ها بیشتر است، مهدکودکها و پیش دبستانی ها رها شدهاند و آنها را دست کم گرفته ایم و افراد سودجو با انگیزه های خاص وارد این عرصه شدهاند. کودکان مستعد فراگیری و آموزش هستند و نباید آموزش آنها بچهها را رها کرده و به دست کسانی بسپاریم که نمیدانیم چگونه آنها را آموزش میدهند.»
پیش از این ابوالقاسم یعقوبی، امام جمعه بجنورد در مهرماه ۱۳۹۷ در این زمینه گفته بود: «در بحث عفاف و حجاب خانواده و مهدکودکها را جدی بگیرید، زیرا فعالیت در این رده سنی بسیار جواب میدهد. متأسفانه در برخی از مهدکودکها اختلاط دختر و پسر و رقص وجود دارد که بهزیستی و آموزشوپرورش باید در این زمینه نظارت بیشتری داشته باشند.»
اظهارنظرهایی از این دست از سالها پیش از سوی امامان جمعه مطرح میشد. اسدالله ایمانی، امام جمعه شیراز در سال ۹۳ گفته بود: «در برخی از مهدکودک ها رقص یاد فرزندان ما می دهند و آنان را از قرآن و الفبای قرآنی دور میسازند، آیا میتوانیم مسایل قرآنی را این چنین ببینیم و بگوییم ممیزه فرهنگی و تربیت فرزندان برعهده خود مردم است. بیاییم فاصله مان را با قرآن کم کنیم و ببینیم بچههایی که در این مهدکودک ها تربیت میشوند فردا چه خواهند شد و این امانتداری نیست که کودکان مسلمان و شیعه را به دست برخی از این مهدکودکها بسپاریم و بعد مسوولان ما فقط نظارهگر باشند. مسوولان نظام باید بدانند، نظام امانت است و فرزندان آن هم امانت و باید این امانت را سالم به اهل آن، امام زمان(عج) برگردانیم.»
حسینی بوشهری، امام جمعه قم نیز گفته بود: «گزارشهایی شنیدهایم که نگران کننده است. اتفاقاتی تحت عنوان شادی کودکان در این مکانها میافتد که با نظام تربیتی و دینی ما سازگار نیست. دل کودک و نوجوان مانند سرزمین خالی است که هرچه بکاریم رشد میکنند، اگر رقص و موسیقی در دل آنان کاشتیم و اینها آرام آرام در ذهن او ملکه میشود. بهجای این برنامهها باید برنامه های شاد دینی هم اجرا شود و به آنان قرآن، روایت، در قالبهای شاد و آموزنده یاد دهیم. دستهای پنهانی و بعضا آشکاری نسبت به تربیت کودکان در این مهدها وجود دارد که میخواهند آنها را از اول آنطور که میخواهند تربیت کنند تا در آینده در اختیار آنان باشند.»
بجز میدانهای سیاسی و اقتصادی؛ مسائل حوزه اجتماعی، سبک زندگی و همچنین آموزش و پرورش از مواردی است که آیتالله خامنهای طی سالهای اخیر نشان داده به هیچ عنوان قصد ندارد در تعیین تکلیف برای آنها کوتاه بیاید.
البته سخنان امامان جمعه، بالاخص سخنانی که به کرات و از سوی تعدا زیادی از انان شنیده میشود نه نظرات شخصی که موضع هماهنگ شده حاکمیت در قبال موضوعی است که یا اتفاق افتاده و در حال توجیه افکار عمومی است یا قرار است در آینده اتفاق بیافتد و از طریق شورای سیاستگذاری ائمه جمعه هماهنگ میشود.
بجز میدانهای سیاسی و اقتصادی؛ مسائل حوزه اجتماعی، سبک زندگی و همچنین آموزش و پرورش از مواردی است که آیتالله خامنهای طی سالهای اخیر نشان داده به هیچ عنوان قصد ندارد در تعیین تکلیف برای آنها کوتاه بیاید. هیچ روزنه ای برای تنفس جامعه و تصمیم گیری مردم و حتی منتخبانی که با روندهایی نه چندان دموکراتیک در دولت و مجلس هستند باقی نگذاشته است.
اقتصاد ایران به دلیل تحریم ها در حال فروپاشی است و مسئولیت بخشی از این فروپاشی بر عهده رهبر جمهوری اسلامی است که اجازه مذاکره با آمریکا را نمیدهد. در حالی که هر روز تعداد بیشتری از مردم، حتی کسانی که شغلی دارند مانند کارگران، کارمندان و بازنشتگان به زیر خط فقر میروند و هزینه های زندگی برای آنها کمرشکن می شود. هزاران میلیارد اختلاس و فساد از سوی وابستگان نظام جمهوری اسلامی، اعتماد مردم را به کلی سلب کرده است اما همچنان رهبری اجازه رسیدگی به بسیاری از پرونده های فساد را نمیدهد و فرمان «کش ندهید» صادر میکند. در عرصه سیاست عملا هیچ اقدامی جز با چراغ سبز شخص رهبر جمهوری اسلامی انجام نمی شود. در حوزه اجتماعی حجاب اجباری به نبردی میان حاکمیت و بخشی از زنان تبدیل شده اما آیت الله خامنه ای معتقد است کسانی که از حجاب اختیاری سخن می گویند؛ «همان خطی را دنبال میکنند که دشمن با آنهمه خرج نتوانسته است آن خط را در کشور به نتیجه برساند.» در میانه تمامی این بحرانها حالا نوبت به کنترل مهدکودکها رسیده است.
یک پاسخ
هر چه خواستم به نصایح دوستان گوش کرده و سکوت اختیار کرده و به مطالعه احادیث صحیح اندر صحیح پرداخته و دعا ندبه بخوانم ولی با خواندن این نوشته که امام جمعه با آیات اتصالی قران قصد آماده کردن اطفال برای ظهور را دارند خیلی خوشحال شدم . گر این مژده گر جان فشانم روا است
دیدگاهها بستهاند.