زیتون– برخی از بازدید کنندگان امسال نمایشگاه کتاب، با حضور در غرفهای به نام «مدافعان حرم» با پوشیدن لباس و تجهیزات نظامی اقدام به گرفتن عکس یادگاری با خرابه های جنگ سوریه می کنند.
اقدام این غرفه برای فراهم کردن شرایط عکس یادگاری گرفتن مراجعان با ویرانه های سوریه، اعتراضات گروه های فعال ضد جنگ را برانگیخت.
انتشار این عکس ها در شبکه های اجتماعی، در قدم اول سوالی مبنی بر چرایی ایجاد فضایی برای یادگاری گرفتن در کنار خرابه های یک کشور و در قدم دوم انزجار بخشی از افکار عمومی را برانگیخت.
گذشته از اینکه نحوی نقش آفرینی ایران در مناقشات سوریه هنوز برای عده ای محل سوال است، نتایج روانشناختی دامن زدن به چنین تجربه ای نگران کننده است.
معترضان می پرسند«مسئولان این غرفه و افرادی که در با این پس زمینه عکس گرفته اند، در پی کسب کدام دستاورد بودند؟ آیا می خواستند نشان بدهند که ویرانی یک کشور برای ایرانیان آنقدر دلنشین است که با آن عکس یادگاری می گیرند؟ آیا قرار بود انتشار این تصاویر نشان از حقانیت ایران در دخالت در امور سوریه باشد؟ آیا انتشار این عکس ها آن هم در زمانی که برخی از کشورهای دنیا ایران را متهم به دامن زدن به مناقشات سوریه می کنند، انتشار این عکس مویدی بر این ادعا نیست؟»
ایرنا نیز در آلبومی، مجموعه عکس های یادگاری با ویرانه ای سوریه را منتشر کرده است.
انتقاد به چنین خلاقیتی در نمایشگاه کتاب ایران، محدود به کاربران فارسی زبان شبکه های اجتماعی نبود. در حقیقا بازتاب این موضوع را بیشتر می توان در میان دیگر مردم دنیا دید. تا جایی که حتی یک کارگردان استرالیایی این موضوع را «بیماری در سطح ترامپ» خوانده است.