زیتون– فرمانده نیروی انتظامی گمانه زنیها درباره نام فرد دستگیر شده در کشور آلبانی را رد کرده و خبر داد که این زن هنوز به ایران تحویل داده نشده است.
سردار حسین اشتری درباره اسامی که در مورد فرد دستگیر شده در برخی از رسانهها اعلام شده و این فرد را ابتدا کشمیری و سپس عطریانفر معرفی کرده بودند، گفت:« این مطلب صحت نداشته و فرد دستگیر شده نه کشمیری است و نه عطریانفر. به دنبال استرداد این فرد از کشور آلبانی هستیم که امیدواریم این کشور همکاریهای لازم را با جمهوری اسلامی داشته باشد.»
فرمانده ناجا با بیان اینکه برخی از کشورها در زمینه استرداد مجرمان همکاریهای لازم را با کشورمان نداشتند و باید ۱۰۰ متهم به کشور مسترد شود گفت: به دنبال این هستیم که دهها نفر را بر اساس حکم قضایی به کشور بازگردانیم تا به جرایمشان رسیدگی شود.
او به ایسنا گفت که تاکنون کشور آلبانی برای استرداد فرد دستگیر شده با ایران همکاری لازم را نداشته است.
ایران از سالها پیش برای گروهی از اعضای سازمان مجاهدین که سوابق تروریستی و جنایی سنگینی در ایران داشتند در پلیس اینترپل اعلام قرمز کرده بود تا کشورهایی که این اشخاص از آنها تردد میکند، اقدامات امنیتی و قضایی لازم را درباره آنها در دستور کار قرار دهند.
پس از انتقال گروهی از اعضای اعضای سازمان به آلبانی، نیروی انتظامی ایران که به رصد فعالیت این گروه در طول سالهای متمادی پرداخته بود، اقدام به شناسایی این زن میکند و از طریق پلیس اینترپل به پلیس آلبانی درباره سوابق او اطلاعات لازم را میدهد و خواستار دستگیری این شخص میشود. در نهایت پلیس آلبانی نیز او را دستگیر میکند اما این شخص هنوز به ایران تحویل داده نشده است.
در این مرحله رویه معمول بدین شکل است که پلیس و نهاد قضایی هر کشوری حق دارد که شخص دستگیر شده را در کشور خود محاکمه کند اما اگر توافقنامه تبادل زندانیان میان دو کشور امضا شده باشد، متهم پس از دستگیری به ایران ارجاع داده میشود و در سیستم قضایی ایران محاکمه میشود.
یک منبع آگاه درباره نحوه استرداد شخص بازداشت شده به تابناک گفت:« در این مرحله رویه معمول بدین شکل است که پلیس و نهاد قضایی هر کشوری حق دارد شخص دستگیر شده را در کشور خود محاکمه کند اما اگر توافقنامه تبادل زندانیان میان دو کشور امضا شده باشد، متهم پس از دستگیری به ایران ارجاع داده و در سیستم قضایی ایران محاکمه میشود.» وی افزود: «با توجه به اینکه میان ایران و آلبانی چنین توافقنامه ای وجود ندارد، در این مقطع راههای دیگری برای استرداد این شخص وجود دارد و در این شرایط استرداد این تروریست به ایران از دو طریق قابل پیگیری است؛ نخست، با تکیه بر وزارت امور خارجه کشورمان و رایزنیهای دیپلماتیک با وزارت امورخارجه و نهادهای سیاسی و قضایی آلبانی و دوم، از طریق معاونت بینالملل قوه قضاییه که در واقع این راه نیز به نوعی تعامل دیپلمات اما به صورت تخصصی از حوزه قضایی است.»
اگر آلبانی مقاعد نشود که این زن را به ایران تحویل دهد، محاکمه او در آلبانی برگزار میشود و حتی در صورت محکومیت، مطابق با قوانین قضایی آلبانی برای او محکومیت در نظر گرفته شده و دوران محکومیتش را نیز در زندانهای این کشور پشت سر میگذارد. باید دید شرایط استرداد این تروریست و شرایط رمزگشایی از یکی از گره های تاریخ معاصر ایران فراهم میشود و یا خیر.
یک پاسخ
یک نفر نیست به این تازه سرداران حالی کند که گشودن پرونده انفجار حزب جمهوری به مصلحت نیست !!
دیدگاهها بستهاند.